Skip to main content
Submitted by Anonymous (not verified) on 9 March 2010

ZEBARİ KÜRTLER 70 PARLEMENTER ÇIKARACAK

Peyamner PNA-Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari busefer kurulacak olan Irak parlementosunda Kürtler 70 temsilciye kadar bulundura bilecek.

Hoşyar Zebari açıklamasında yeni hükümet kurulana kadar şuan ki hükümetin sadece resmi işleri yürüten bir hükümet pozisyonunda olacağını belirtti.

Kürdistan İtifakı Listesi Musul sorumlusu Hoşyar Zebari KİL'in Federal Irak Devlet Başkanlığı için adayı Celal Talebani'dir ve bu daha öncede açıklandığını belirtti.

Zebari “ Devlet Başkanlığı için seçimlerde başarılı olan Listelerle ilerki dönemlerde görüşmelerimiz olacaktır“dedi.

Açıklamalarının sonunda Kürdistan İtifakı Listesinin Musuldan adayı Hoşyar Zebari Seçimlerde başarı elde eden Listeler şuanda birbirleriyle rekabet içindeler, ta ku Kürdistan İtifakı ile kualisyon kurana kadar yeni Hükümeti kurmak için. Kürtler bu seçimlerde 70 parlementer çıkaracaklardır ve bu nedenlede hükümette yer alcaklardır“dedi.

Anonymous (not verified)

Tue, 2010-03-09 19:13

KİL KÜRDİSTAN GENELİNDE 33 SANDELYE GETİRECEK Peyamner PNA- Kürdistan genelinde yapılan Irak genel seçimlerinde Ajansımız PNA'ya ulaşan haberlere göre Kürdistan İttifak Listesi'nin Kürdistan'da 33 sandelye getireceği söyleniyor. Kürdistan'da 7 Mart'ta gerçekleşen Irak Parlemento seçimlerinde KİL'in en fazla oyu alarak Kürdistan'da 33 sandelye getireceği ifade ediliyor.Kürdistan Bölgesindeki yerel gazetelerde yer alan haberlerde Resmi olmayan kaynaklara dayandırılan haberlerde Kürdistan'da KİL'in 33 sandelye getireceği, Goran Partisinin 11 sandelye getireceği, YNK'nın 13 sandelye getireceği, Yek Gırto partisinin 5 sandelye ve Komele partisinin de 2 sandelye getireceği söylendi. Irak genel seçimlerinin bu ayın 11-12'inde açıklanacağı ifade edildi. KİL'in Kürdistan'da yaklaşık oyların % 38'ini aldığı belirtiliyor.

Add new comment

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.