Skip to main content

N. Barzanî: Amerika`nin Baskisi Altindayiz

“ Hewlêr idaresi” Basbakani ve Birlesik Kurdistan Hükümeti Basbakan adayi Sayin Nêcîrvan Barzani Aso gazetesine verdini bir demecte, Birlesik Kurdistan hükümetinin bir kac hafta icersinde kurulacagini söyledi. Sayin Barzani Birlesik hükümet kurma calismalarinin hizlandirildigini söylenilen süreden önce birlesik hükümetin kurulabilecegini de sözlerine ekledi.

Birlesik Kurdistan Hükümeti Basbakan adayi Sayin Barzanî birinci önceliklerinin birlesik bakanlar kabinesinin olusturulmasi oldugunu belirterek, diger sorunlarin teknik sorunlar oldugunu bu konuda bir sorun cikabilecegini zanetmedigini ifade etti.

Sayin Barzani kurulacak hükümetin calisma programi ve Yeni Irak anayasasi, Kürt-Arap, Kürt-Amerikan iliskilerine deginirken, Amerikalilarin Federalizm, Kerkuk, Federal Kurdistan`in ekonomik yapisi..vs konularda Kürtlere büyük bir baski uyguladigini söyledi.

Yeni Anayasinin yazilma sürecinde Kürt ve Arap tarafi arasinda sorunlar oldugunu, Arap tarafinin hayati konulari sürekli ertelemek istediklerini 80 yildir bizi oyaladiklarini egere hayati sorunlara bu gün cözüm getirilmezse sorunlarin gelecekte de cözülemeyecegini söyledi.

Sayin Barzani sorunlarin cözümünün yarina ertelenmelerini kabul etmeyeceklerini herseyin acik net bir sekilde belirtilmesi gerektigini ifade ederek, yeni Irak anayasasinda Irak`in Arap aleminin bir parcasi olmasi ibaresinin konulmak istenildigi Amerikalilarin bunu destekledigini söyleyerek bunu kabul etmeyeceklerini Kürtlerin Arap aleminin bir parcasi olamayacagi belki Kürt ulusunun bir parcasi oldugunu ve böyle kalacagi seklinde düsüncelerini dile getirdi.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.