Skip to main content

Federal Kurdistan Başkani Gözetiminde, Kurdistan Sinirlari Çiziliyor

Bu gün YNK ve PDK`dan Parlamento üyelerinde olusan Anayasa Komitesi, Federal Kurdistan Baskani Sayin Mesud Barzani Baskanliginda toplaniyor. Toplanti da Yeni Irak Daimi Anayasasi ve Kurdistan halkinin Anayasadaki haklari gibi konular ele alinip görüsülecek.

YNK polit büro üyesi Sayin Melle Bextíyar Aso gazetesine verdigi demecte, “ Bu gün Kurdistn Bölge Baskani Sayin Mesud Barzani ile bir toplanti yapip, Anayasa Komitesinin ortak olarak hazirladigi, Federal Irak Anayasinda Kurdistan haklari ve Kürt uzmanlara tarafindan hazirlanan Kurdistan sinirlarinin belirlendigi Kurdistan haritasi gibi konular ele alinip degerlendirilip nihai karar verilecek“ dedi.

Kurdistan anayasa komite üyesi yaptigi aciklamda, komitelerinin Devlet idari kanunun Kürt ve Kurdistan`la ilgili maddelerinin degerlendirildigini, üzerinde gerekli degisikliklerin yapildigini, Kurdistan cografyasinin haritasinin prensip olarak belirlendigi, Bölge Savunma ( Kurdistan ) Ordusunun Irak Ordusu ile iliskileri, Irak ve Kurdistan gelirlerinin durumu..vs konularin ele alinip görüsüldügünü sonra Kurdistan Bölge Baskani Sayin Mesud Barzani ile birlikte alinan karara göre bu komitenin Bagdat`ta gitmesi kararlastirildi.

Komite Bagdat` ta Kurdistan ittifaki listesinin Anayasa hazirlama komitesindeki temsilcileri ile görüsüp alinan kararlarin Irak Anayasasi icersinde yer almalari icin calisma yapmalari istenecek.

Melle Bextíyar Kurdistan Parlamentosunun Kurdistan Halkinin kaderini tayin etmede en yüksek merci oldugunu belirterek, Federal Irak Anayasasi oylamaya götürülmeden önce Kurdistan Parlamentosuna getirilip üzerinde karar verildikten sonra Irak Toplumuna sunulacak dedi.

Aso gazetesi
Cev: Goran Koçgirî

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.