Skip to main content

TÜRK AYDINLARINDAN LOZAN ICIN GÖVDE GÖSTERISI*

Lozan Antlaşması'nın 82. yıldönümü nedeniyle ısviçre'nin Zürih ve Lozan şehirlerinde 22-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan "Lozan 2005" için katılım seferberliği başlatıldı.

"Lozan 2005 Çağrıcıları" adına yapılan duyuruda eylemin amacı "Batı devletlerinin yeniden gündeme getirdiği Sevr özlemine karşı milletimizin bağımsız ve hür yaşama iradesini, antlaşmanın yapıldığı ülkeden Avrupa halklarına ve devletlerine bir kez daha ilan etmek ve milletimizin özgüvenini güçlendirmek" olarak ifade ediliyor.

Lozan 2005 Çağrıcıları arasında iş Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Semih Koray, ADD Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, Almanya ADD Birliği Başkanı Dr. Yavuz Dedegil, Zürih ADD Başkanı Hasan Kemahlı ve Bern ADD Başkanı Ethem Kayalı yer alıyor.

Çağrı mektubunda "Antiemperyalizmin gür sesi" olarak nitelendirilen eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da "Lozan 2005"e katılacağı bildirildi.

Lozan'a gidecekler arasında eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral şener Eruygur, eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Necati Özgen, eski istanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi ıktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Enc, ışçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski MHP Milletvekili Mehmet Gül, eski Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Veli Devecioğlu, İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, gazeteci-yazar Altemur Kılıç, KKTC Basın Konseyi Başkanı ısmet Kotak, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Işık Üniversitesi öğretim üyesi Tolga Yarman, yazar Demirtaş Ceyhun da bulunuyor.

Lozan Antlaşması'nın 82. yıldönümüne rastlayan 22-23-24 Temmuz tarihlerinde, ısviçre'nin Lozan ve Zürih kentlerinde yapılacak "Lozan 2005" için katılımcılar 22 Temmuz günü İstanbul'dan Zürih'e gidecek.

Sansursuz
Akt: F.D

*Kürt Kamuoyunun bilgisi icin haber yorumsuz verilmistir.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.