Skip to main content

KDP ve YNK Temsilcileri Kerkuk Meclisinden Cekilsin

Kerkuk il Meclisinden bagimsiz bir grup il meclis üyeleri yaptiklari aciklamada, bütün Kurdistani partilere cagrida bulunarak Kerkuk`de Kürt halkinin cikarlari dogrultusunda hareket etmelerini istediler.

Kerkuk il meclisindeki bagimsiz grup; Kerkuk il Meclisinden bulunan Kurdistani partilerin Kerkuk`teki Kürt halkinin cikarlarini gözetleme ve korumadan ziyade kendi dar parti cikarlarini Kürt halkinin üstünde tuttuklarini söyledi.

KDP ve YNK politbürolarina gönderilen mektubun bir kopisinin Aso gazetesinin eline gectigi, Kerkuk il meclisinden bulunan grubun iki tarafin politbürolarina gönderdigi mektupta, icinde gecilen hasas sürecte parti cikarlarinin bir tarafa birakilmasini, bütün güclerin uzmanlik konumlarina göre ilmeclisinde yer almalarini, YNK ve KDP Kerkuk ilmeclisindeki görev ve makamlari kendi aralarinda paylasmaktan vazgecmelerini isteyerek, Kerkuk il meclis idari yönetiminin demokratik bir secimle tayin edilmesini talep ettiler.

Mektupta ayrica iki parti temsilcilerinin cekilmelerini de talep ederek göreve talip olacak olanlarin özgür ve demokratik bir secimle belirlenmesini istedirler.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.