Skip to main content

ISMAIL MIHEMEDI`NIN ARKASINDAN AGIT YAKMAMAK ICIN!

ISMAIL MIHEMEDI`NIN ARKASINDAN AGIT YAKMAMAK ICIN!

Hasan H. YILDIRIM

Ismail Mihemedi Dogu Kürdistanli bir Kürd. Su an Kürd millet düsmani cagdisi Fars ve Azeri Mollalarinin elinde esir. Idan cezasina carptirilmis. Ürmiye cezaevinde iskence altinda Her an yasamina son verilebilir.

Peki bu Ismail Mihemedi kimdir? Idamini gerektirecek ne suc islemistir? Bunlari sormanin bir önemi var midir? Her namuslu Kürt bunun bir anlaminin olmadigini bilir. Türk, Arap ve Fars ceberutlari icin Kürd olmak suc. Kürd olmak ölüm nedeni.

Ismail Mihemedi´nin idam edilmemesi icin düsman acisindan hicbir sebeb yok. O herseyden önce bir Kürd. Devrimci ve yurtsever. Kürt millet haklari icin mücadele veren „Komala Zahmetkesan“ örgüt üyesi. Üyesi oldugu Kürt millet haklarinin mücadelecisi.

Sömürgeci celatlar icin sakincali bir durum. Bunun icinde Ismail Mihemediler asilmali. Kürd´ün egemenlik gaspi üzeri insa edilmis sömürgeci sistem sürdürülmeli.

Türk Arap ve Fars zebanileri, emperyalistlerle birlikte ellerinde cetfellerle Kürdistan´i ölcüp-bicip böldüler. Dört devlet sinirlari icine alinarak Kürt millet egemenligini gasbettiler.

Kürt milli reflekslerini yok etmeye calistilar ve calisiyorlar. Cünkü onlar biliyorlar ki, Kürt milletinin milli reflekslerini cökeltirlerse amaclarina daha zahmetsiz ulasirlar. Bu nedenle Kürt milletinin sessinin gör cikmamasi icin her yol ve yönteme bas vuruyorlar. Son dönemlerde yurtsever Kürt internet sitelerine yönelik saldirilarin nedenide budur.

Kürt yurtsever hareketin politize ve organize olmasinin önemli bir araci haline gelmis internet agi vasitasiyla ayni merkezde yönetilecek bir calismayla Ismail Mihemedi´ye sahiplenilebilir.

Ismail Mihemedi hakkinda Komala Zehmetkesan örgüt üyesi olmak ve Kürt millet haklari icin mücadele ettigi icin Iran Yüksek Mahkemesi tarafindan verilen idam cezasi her an uygulanabilinir. Kürdistan Insan Haklari Dernegi, Ismail Mihemedi hakkinda verilen idam cezasinin iptal edilmesi icin girisimlerde bulundu. Ve tüm Kürtleri destek vermeye cagirdi.

Kürd ulusunun kökünü kazimayi politika edinmis Türk, Arap ve Fars celatlarinin elinde tutsak edilmis Kürd´e sahiplenmek bir zarurettir. Insani olmanin ötesinde ulusal bir görev.

Kürdistan Insan Haklari Derneginin yaptigi cagriya her namuslu Kürd destek sunmalidir. En kisa bir zamanda uluslararasi bir girisim baslatilmalidir. PNK, Komala Zahmetkesan ile diyaloga gecerek Avrupa´da bir cok is yapabilir, dahasi yapmalidir. Bu olayi bir kampamyaya dönüstürmelidir.

Basta BM olmak üzere uluslararasi tüm kurumlar nezdinde girisimde bulunulmalidir. Cenevrede BM binasi önünde aclik görevi baslatilabilinir. Ve bu dünyanin tüm demokratik ülkelerinde yayginlastirilabilinir. Güclü bir miting ve yürüyüsle sorun medyatiklestirilip dünya kamuoyunun dikkatine sunulur.

Her hafta Iran Elciliklerinin önüne siyah bir celenk konulabilir. Kürdün kaninin ucuz olmadigi kendilerine hatirlatilir. Hesabi sorulacagi uyarisi yapilir.

Yurtdisindaki Kürd potansiyeli bunun altinda kalkacak kadar duyarli, hassas, fedakar ve sorumluluk sahibidir. Yeter ki, politik örgütlerimiz sorumluluklari geregi görevlerini yapsin.

Sömürgeciler ve ihanet elbirligiyle planli-programli olarak döneme göre devreye koyduklari senaryolarla milletimizin reflekslerini yok etmeye calisarak teslim almaya calismaktadirlar.

Iki yurtsever Kürt Ahmet Kacmaz ve oglu Ugur Kacmaz, yasamlarini KUKM´ne adamis biri Dogu, digeri Güneybati Kürdistanli iki yurtsever devrimci Sapur Badosiva ve Kemal Sahin katledilmekte, degerli yurtsever Kürt aydini avukat Medeni Ayhan vurulmakta, Ismail Mihemedi idam edilmeye calisilmakla, Hasan Atmacalar ve Dursun Ali Kücükleri tutuklatmakla ve bu vesileyle Kürt millet iradesi bir kez daha gasbedilme öngörülmektedir.

Ihanet ve sömürgeci elele Kürt milletine karsi ezeli oldugu gibi, anlasildigi kadariyla düsmanligini ebediyete kadar da sürdüreceklerdir. Kürt milletinin yükselisini engelemek icin her yol ve yöntemi kullandilar ve kullanmaya devam edeceklerdir.

Düsman paranayonak. Pireye kizip yorgan yakan katiller sürüsü Türk, Arap ve Farslar, kendilerini Kürt ulus dinamiklerini yok etmeye göre planlamislar. Yüzyillardir yaptigini yapiyorlar. Sistemini kurmus ve böyle sürdürüyorlar.

Gencecik kizlar idam edilmeden önce “Cenette Gitmesinler” adina “Devrim Muhafizlari” tarafindan irzlarina gecilerek igfal edildigi, insanlar idam edilmeden önce siringa ile tüm kaninin cekildigi cagdisi bir sistemin elinde idam gününü bekleyen yurtsever Ismail Mihemedi, celatlarina teslim edilmeyi bekleyen Hasan Atmaca ve Dursun Ali Kücüklere sahiplenmek, kurtarmaya calismak her namuslu Kürt insaninin ulusal görevidir.

Dogal ölümü engeleyemeyiz. Kader deriz, doganin yasasidir der kabulleniriz. Yurtsever Kürt aydini Nazif Kaleli´nin ölümü gibi. Aile ve sevenlerinin basi sagolsun. Kürt yurtseverlerinin bu ölüm karsisinda gösterdigi hasassiyet saygiya degerdir.

Ölülerimize, sehitlerimize sahiplenmek, anilarini yasatmak insani oldugu kadar ulusal bir görev. Bunun daha önceli olmali. „Ölenler ölür kalan saglar bizimdir“ gibi insan hayatina saygisizligin teorilestirildigi zemin bizim zeminimiz olmamali. Insanlarimiz sagken sahiplenilmeli. Saygiya layik görülmeli.

Son dönemlerde Rizgari ve Asiretistan internet sitelerinde Kürt insaninin onurunu yipratici tartismalarin üst seviyeye vardirilmasi insanlarimiz sagken ne kadar deger bictigimizin ölcüsü.

Insanlarimiz sagken görlestirip yerin dibine batirirken, ölürkende badem gözlü ilan etmemizin bir kiymeti harbiyesi var midir? Birbirimize karsi daha saygili, daha hos görülü olamaz miyiz? Bizi bundan alikoyan kisisel egolarimiz yerin dibine batsin.

Dünyanin neresinde olursak olalim Türk, Arap ve Fars tiranlari tarafindan
„katlimize vacip“ fetvalarinin cikarildigi bir ortamdan, onlardan önce birbirimizin ipini cekmede yarisa girmemiz Kürt milletine kaybetirir. Dahasi bu mecrada inat edenleri yipratir, incitir. Her Kürt yurtseverinide özer.

Bu tartismalarin Kürt milletinden ziyade düsmanlarimizin yararina oldugu artik görülmeli. Bu tartisma düzeyiyle kimin hakli, kimin haksiz oldugu önemininde yitirildigi kavranilmali. Baskasini yipratmak isteyenin kendisinide yipratigini görmeli. Buna bir son verilmeli.

Kusagimizin her bireyi yeterince bedel ödemistir. Düsmanin her türlü insanlikdisi uygulamalarindan gecmis ve gecmektedir. Üstüne üstlük birde biz birbirimize ayni uygulamalari dayatiyoruz. Hic birimiz bunu haketmedik.

Bakiniz! Birlikte yasanan bir sürec var. Yasanan bir yenilgi sürecidir. Bunda hepimizin sucu var. Insafli olmak gerekir. Bu suc sadece bir iki kisiye fature edilemez.

Inaniniz ki, eger kusagimiz basarili olsaydi, su an tartisilanlarin lafi bile olmayacakti. Güney Kürdistan deneyi önümüzde. Onlardan ögrenecegimiz cok sey var. Bizde yasananlar inan ki, onlarda alasi yasandi. Güneyliler Kuzeylilerden daha temiz degildir. Basarilari olanlari örtmeye yetti. Ve herkeside kendilerine secde etmesini sagladi.

Kendi kendimize saygi duymadigimiz müddetce baskasi bize saygi göstermez. Silkelenip kendimize dönme zamanidir. Önümüzde cözülmesi gereken dag gibi sorunlarimiz var. Görev bunlara cevap bulmaktir. Cözüm gücü olmaktir. Dünyanin, dahasi Kürd milletinin gözü üstümüzdedir. Kürd politikacilarinin yapmasi gerekenler orta yerdedir.

Ismail Mihemedi, idam edilmek üzeredir. Hasan Atmaca ve Dursun Ali Kücük celatlarimiza teslim edilmek istenmektedir. Sömürgeci baskentlerde hakkimizda hergün linc senaryolari hazirlanmakta ve uygulanmaya calisilmaktadir.

Bu durum bizim görevlerimizide belirlemektedir.

Ismail Mihemediler, Hasan Atmacalar, Dursun Ali Kücükler arkasinda eger agit yakmak istemiyorsak sorumluluklarimizin bilincinde olmaliyiz.

28 Nisan 2005

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.