Skip to main content

KURTLER DAHA FAZLA TURKLERI SIRTINDA TASIYAMAZ

Somurgeci, iskalci turk devletin resmi katilleri bir Kurd aydinini, cesur bir devrimciyi daha bizden koparmak istedi. Sevgili Ayhan\'la iki hafta once bir cok konuda epey sohbet etmistik. Kuzey kurdistan\'nin ulusal benligi uzerinde yapilan tahribatlarin, orgut ve sahsiyetlerle birlikte politize olmus butun kurtlerin ulusal muhalefet cephesi ile asilacagindan hem fikirdik. Kurd Avukat MEDENI AYHAN alcakca bir saldiri sonucu agir yaralandi. Bu saldiri: Ankara barolar birligin istihbarati, Milli guvenlik kurulun emri, Jitem ve mit tetikcilerin acik infazidir.

Eger turk devleti bu tur saldirilarini devam ettirmede bir sakinca gormuyorsa. Bu seferki savasin kendi metropollerinde baslayacaginin sakincasini kurtlerde his etmeyecektir. Turk devleti insanlarimiza yaptigi zulum, katliam, hakaret bizi tam bir kin ambarina donusturmustur. Basta izmir, Ankara. Istanbul gibi buyuk sehirlerin ve kendilerini guvenlik icinde his eden turklerin hicte guvenlikte olmadiklarini, TC yetkilileride cok iyi bilmektedirler. \"Sozde vatandaslariniz\" sadece istanbulda bes milyon civarindadir. Diger sehirleri saymaya gerek yok.
Turk halki\'da kendi devleti gibi fasist ve gericidir. Trabzon, samsun daki linc hareketleri turk fasizminin nabiz yoklayan provalaridir. Bu provalar daha once Istanbul\'da ODP\'nin sokaginda kurd iscilerine yapildigindan onlar kapi pencerelerini kapatarak kurd olmadiklarinin mesajini veryorlardi. Ayni sey turk halkinin sulalesi olarak sahaneye cikan emp icinde gecerlidir. Sonra Akhisar, Ankara Kayseri, Samsun, Konya, Kutahya ve bir cok yerde kurdleri linc hareketleri duzenlemislerdi..Butun bu saldirilara karsi uc maymunlari oynayan turk sosyalistleri, ve turk basin yayin kuruluslari Trabzon olayiyla derin bir uykuda uyanmis gibi gorunmeleride sahtedir.

Avrupa birligine girme hazirligi icinde olan turklerin baskentinde Kurd Avukat Medeni AYHAN\'in kursunlanmasina sesiz kalmalari yeni saldirilari onaylamaktir.Turkler 80 yillik iskal ve asimilasiyona ragmen esasta kurdleri kendisine benzetemedigi icin adeta kudurmustur. Turkun kurdugu sistem kendisini yok edecektir. Kurdun karekteri, adaleti, merhamet anlayisinda linc yoktur. Fakat turkler bu konud\' israrla kurdleri kendilerine benzetmek icin butun kosullari olusturmuslardir. Kendileriyle ayni dusuncede olmayanlari imha etmek, yuzlerce kisi ile tek tuk kurtleri yakalayip linc etmek, son Trabzon olayinda oldugu gibi 2 bin kisi ile dort devrimciyi Kurd diye linc etme girisimi: Hitler Almanya\'sindan, Musolin Italya\'sindan sonra onlarin proto-tipi Mustafa Kemal\'in turkiyesidir ve akibetleri farkli olmayacaktir. Irkci turk devletinin guvenliginde av kopekleri gibi sokaklarda kurd avlamaya calisanlar icin tek caydirici yontem: kurdculugu orgutlemek, gelistirmek ve itifaklariyla birlikte hazirlikli olmaktir. Bunun tersini yapanlarin niyeti iyi degildir.

Kurd Ulusal Kurtulus mucadelesinde itifak olamayan, sinifta kalan turk sosyalistleri, son yillarda nerdeyse sahiplerine benzediler, bugune kadar kurd kokenlilerin icinde istedikleri gibi at oynatarak kendilerini bu gune getirtiler. Biz kurdlerin yuzunu karartacak bir zararimizi gormediler. Ama :o adina devrim yapacaklari halkina degil bir gazete satmak, canlarini bile zor kurtardilar. Iste boyle bir halk lanetlenmeli hedeflenmelidir ki, diger halklara hakaret olmasin. Sovenist halkla, yurtsever, demokrat halklarin ayrisim cizgisi ortaya net konulmalidir.!
Turkler, ispanya bogalarinin kirmiziya saldirmasi gibi, Kurtluge saldirmasi, bas tehlike olarak hedef gostermesi tam bir ayrisim cizgisidir. Butun koministler, devrimci, demokratlarin cephesi; turk devletin bas tehlike olarak saldiri hedefi haline getirdigi kurdluk cephesidir. Dusmanlarimizin en cok saldirdigi mevzi sizler tarafindan\'da sahiplenildigi olcude dogru yolda olursunuz. Ortak hedefler guvenle olusur. Yoksa sovenizm, fasizmle butunleserek dalga dalga yayilacaktir.

Ozgurluk mucadelesi daglardan sehirlere tasirilarak demokratik bir ortam yaratmak istemistir. Buna linc ve kursunla cavap veren turkler pisman olacaklar. Dunya\'nin her yerinde Iskal altindakiler iskalcileri linc etmistir. Biz kurtlerden ise bunun tersi olmaktadir. Ulkemizi iskal ve talan eden turkler, bizleri linc edende turklerdir.! Agir taslarin heybeti baska olur. Sabirli, buyuk ve agir olanlarin kalkisi\'da agir olur. Hic kimse kendini kandirmasin. Kuzey kurdistan kendi agirligin bilincindedir.

Herseye ragmen turk metropollerindeki kurtler hazirlikli ve birliklerini pekistirmelidirler. Yoks bu sokak capulcularin ne zaman nerede (hangi Kurdu, veya sadece meshebinden dolayi Aleviyi, Ezidiyi, Suryani\'yi ermeniyi kisacasi turk olmayan herhangi birilerini) katledecegi belli degildir. Bes yuz binin uzerinde iskalci ordu gucuyle On bin Gerilla gucune siyasi askeri olarak yenik dusen bu cakallar surusu, yenilgilerin intikamini savunmasiz kurd koylulerini katlederek, koylerini yikarak aliyorlardi. Bunlarin mantigi yoktur.!

Somurgeci turk devletin, tecavuzcu polisleri halkla, devrimciler arasinda hakem rolunde mi? Tavsan kac tazi tut politikasi turkun siyasetidir.! Su traji komediye bakin.! Turk halkini orgutlemeye gidenler onlarin gerici hucumuna ugruyor, guya turk devletin polisi,emniyet amiri, valisi\'de kendi devletini yikmak istiyen bu devrimci gencleri lincten kurtarmak icin seferber oluyor.! Turk halki ile, Turk devleti Kurdler konusunda aynilasmistir. Turk soluda tam bir halk kuyrukculugunu yani gicmisin triadi uniyonculugunu yapmaktadirlar.

Sonuc itibariyla \"ILKEL MILLIYETCI\' olarak lanse edilenlerin golgesinde, kurd halkinin sayesinde devrimcilik yaptiklarini ve kurd milletinin buyuklugune secde etmelidirler. Ezilen Ulus Milliyetciligin kutsal bir devrimcilik oldugunu kavramadan marjinalikten kurtulamayacaginizi Dolayisiyla fasizmin ayak takiminin lincine\'de ugrayacaginizi yillarca yazdik soyledik. Kurtlerin tek tuk olduklari yerlerde sindirilmek istenmesi, ortamina gore linc edilmesi. Sevgili Medeni AYHAN\'in Kurt Ulusal Bagimsizligini seslendirdigi icin kursunlanmasi, kurdun ulusal bayragina, degerlerine her firsatta hakaret edilmesi Turk sosyalistlerin sovenist durusunun payi buyuktur.

Biz kurtler zaten hic bir zaman turklerin lincinden, iskalinden kurtulmadik. ama 21 yy\'da kurtulacagimiz kesin. Turklerin cevresi Newroz atesiyle, Guney Kurdistanin harikulade yukselisi ile; sayin Talabani\'nin Cumhurbaskani, sayin Barzani\'nin Kurdistan federe devleti baskani olmasi, Kurdistan\'in dort parcasinda ABD\'de, Avrupada, Kurdlerin bulundugu her yerde gorkemli karsilandi. Turk Genel kurmayin, basbakanin, disislerin ve bir butun cumbul cemaat iskalcilerin telasi yerindedir.

Iskalci turk ordusu, Kuzey kurdistan\'da askeri zorla barinyor hic bir kurd tarafindan sevimli karsilanmiyorlar. Cocugundan yaslisina kadar butun kurdlerin gozunde yabancidirlar, iskalcidirlar, talancidirlar, zorbadirlar, tecavuzcudirlar, korkulandirlar, dahasi kendilerinden degildirler.! Turklerin kuzey kurdistan iskaline son verilmesi icin sebeplerini siralamakla bitiremeyiz. Dolayisiyla turk iskalin son bulmasi, davul zurna esligindenmi olacak, makineli tufegin civiltilariylami olacak, yoksa Uluslar arasi gozlemcilerin himayesinde mi olacak,! tatlimi, sertmi olacak henuz belli degildir.
Ancak belli olan bir gercek var, oda sudur: Kurtler daha fazla turkleri sirtlarinda tasimayacaklardir. Turkler 80 yillik iskal, sindirme, katliamla kurdleri Ulusal amaclarindan vaz geciremediyse, bundan sonra asla basaramayacaklar... [email protected]

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.