Skip to main content

BASKANLIK KONSEYININ ITIRAFI: PKK DAN KACANLAR APO NUN AVUKATLARINI YÖNLENDIRMIS

YAZIK OLMUS, ÜLU ÖNDERLERI IMRALIDA ZORLANMIS. KUYRUKLU YALANA BAK.
ÜLU ÖNDERIN KENDISI BUNUN TAM TERSINI SÖYLÜYOR. HEMDE KENYA YOLCULUGUNDAN 34 GÜN SONRA:

Başkanlık Konseyine;
Değerli Yoldaşlar!
Med TV açıklamarında benim koşullarım bilinmedik veya değiştirilmedikçe, benim açıklamalarımdan kuşku duyulacağı veya güvenilmeyeceği anlamına gelen bir sonuç çıkardım. Benimle ilgili ve öneminden ötürü şunu belirtiyorum:
A-Benim içinde bulunduğum koşullar irademi ve bilincimi kıracak veya çarpıtacak durumda değildir. şimdiye kadar tek bir dayak, küfür bile yemedim. Zorla ifade vermedim. On günlük, müdürün katıldığı soruşturmada hava sorunu vardı. şimdiki odam tek kişilik orta sınıf bir otel odası gibidir. Önünde tahminen on veya on beş metrekarelik bir havalandırma, ayrıca bir görüşme odasıyla, ziyaretçi odası vardır. Yirmiyi aşkın gardiyan, sırayla nöbetimi tutmaktadır. Görevlendirilen nöbetçiler uygundur. Yemek ve temizlikte sorun yoktur. Fazla kilo verdim, çok sorunlarım yoktur. Bazı askeri yetkililerle ara sıra görüşmeler oluyor. Onları da en çok ben istiyorum. şimdiye kadar 34 gündür böyle sürdürdüm.

SIMDI BENDE PWD LI BEYLERE SORUYORUM. BURADA ÖNDERINIZIN BAHSETIGI "MÜDÜR" MAHMUT SAKARMI YOKSA SIZLEREDE IMRALI KONSEPTINI ILK OLARAK ANLATAN DURAN KALKAN MI?

AMAN AMAN DIKAT EDIN OSMAN BEY, SAKIN ACIKLAMAYIN KIMLERIN OLDUGUNU, AGABEYIN VE SEROKUN ZORLANMASIN.

YOKSA SIZLERI HALEN KONTRA GELDEN AGABEYINMI YÖNLENDIRIYOR?

HAYRI’YE
Açık alan konusunda söyledikleriniz önemli oranda doğru olan şeylerdir. Bu konuda en kısa zamanda net görüşlerimizi sunacağız. Bizde de genel eğilim sizin düşünceleriniz doğrultusundadır. Eskide ya da yeni bir partide bütünleşme olabilir. tabii daha geniş çevreleri içine alacak biçimde olur. program? da daha somut hale getirilir. Yekinde net ileteceğiz.
Avrupa’dan yapılan telefon görüşmeleri için söyledikleriniz yerindedir. Tarz konusu da önemlidir. Ve belirttiğiniz hususların düzeltilmesi gerekir. Bu konularda gerekli uyarıları ilgili alana ve arkadaşlara yapacağız. 1 Eylül ile ilgili uygulanabilir bir program yaşama geçirilmelidir. Bir programa ulaşın. Biz bu konuda Avrupa’daki arkadaşları da bilgilendireceğiz. Onlar da katkı sunarlar. 1 Eylül ile ilgili bir eylem planına ulaşırsınız. Cezaevleri de uzun olmayacak bir destek sunar. Öneriniz uygundur.
Kaçanlarla ilgili bir eleştiriniz vardı. Belirtti?iniz biçimde daha uygun olabilirdi. Eleştiriniz yerindedir, dikkate alınacaktır.
Turhallı ve Tepe aileleri ile ilişkiye geçin. Onların çocuklarının bir sorunu yoktur. Dr. Ali görevinin başında, bir bölgenin komutanıdır. Diğerlerinin de çok ciddi bir sorunu yoktur. niyetlerini dillendirmişler. Zeynep’i etkilemek istemişler ama başarılı olamamışlar. Zeynep bu konuda onlarla kavga etmiş, ancak bize bu durumu anlatmadı. Kaçtıklarından sonra öğrendik. Bedriye (Veroz) Tepe’nin ismini de aileyi kışkırtmak için vermişler. Bir azık soruşturma yaşamıştı. Daha sonra ise eğitime almıştık. şu anda herhangi bir sorunu yok. Dikkat edilirse hep bilinen çevrelerin isimlerini vermişler. Bir özel savaş yöntemi. Bu iki aileye de haber iletin. Kendi çocuklarının durumu iyidir. Adları verildiği için öfkelidirler.
Kaçanlar hala YNK’nin yanındadır. Bayrampaşa’dan gelen notta biz kırsaldayız demişler. Bu doğru değil. bir hafta ormanlık alanda kaldıktan sonra YNK’ye teslim oldular. Bir bildiri yayınlamışlardı. Düşmanca bir saldırı içindedirler. Parti düşmanlarıyla ilişki içindedirler.
Bayrampaşa’nın konferans raporları geldi. PJKK (oranın) konferans raporu da geldi. Bazı yanlış yaklaşımlar raporlarına yansımıştı. Erkekler ve bayanlar yönetimi ayrı ayrı olmuş, erkek yönetimi diye bir şey olmaz. Bir genel yönetim olur, bir de özgün bir yönetim olur. özgün çalışmalar dışında genel yönetimin sorumluluğu olur. bayanlar genel yönetimin seçimine katılmamışlar. Özü itibariyle yanlıştır. Yine bazı önerileri yersizdir. (PJKK’nin) Biz kendilerine ayrıca cevap yazacağız. Tümünü daha okumadık. Sizden gelen ikinci kuryenin getirdiklerinden yalnızca sizin kısa notunuzu okuduk.
Bu notu arkadaşlardan uzak bir yerde yazıyoruz. Bu nedenle bazı konularda daha sonra yeniden yazarız.
Yeni süreç yaratıcılık istiyor. Özellikle stratejiyi Kürdistan ve metropollerde zengin tarz ve araçlarla yaşamsallaştırmak, içselleştirmek önemlidir. Bu konuda biz yeni bir yoğunlaşma sürecine gireceğiz. Sonuçlarını yansıtırız. Sizler de daha aktif ve yaratıcı olabilirsiniz. Daha inisiyatifli olunabilir.
Ancak yeni stratejiyi hiç kimse sağ ve liberal anlayamaz. Demokratikleşelim adı altında örgüt tasfiyeciliği yap?lamaz. PKK eskiden anti-demokratik değildi. Yapılacak her alan kendi koşullarına göre yeni strateji ve çalışma tarzını uygulayacak. Her alanın kendine has özellikleri örgütlenmeden pratikleşmeye kadar yansıtılır. Yok ideoloji bitti, örgüt disiplinine gerek yok sözleri tasfiyeciliktir. DSP ve ANAP’ın da bir ideolojisi var. bunu söyleyenler ilk önce ideoloji nedir onu öğrenmeleri gerekir. Bu ağızların kimin olduğu biliniyor. Bunlar ya bir cehalet ürünü ya da bilinçli yapılıyor. Bu anlayışlara karşı mücadele önemlidir. Çünkü bunlar dağıtmanın teorileridir. Zaten kaçanlar da bunu yapmak istiyordu. Söz konusu kişi için belirttiğiniz prosedür uygulanır.
Alaattin gelsin, Mamosta da gelsin. S. Yılmaz’ın gelmesine gerek yok. Orada denetimde çalıştırın. Bilinen arkadaı bir süre oralarda kalsın. Alanı ve kurumları tanısın. Tabii kendi memleketine gitmesin. Metropollerde biraz gözlem yapar, katkı sunar. Daha sonra R. Arkadaşın yanına gider. Olmazsa yanımıza da alırız.
Bir konuyu belirtmişsiniz. Daha önce belirtilen biçimde olabilir. sessiz ve bizi zorlamayacak biçimde olması iyi olur. arkadaşlar biz daha önce cevap vermiştik dedikleri için biz de farklı bir şey söylememiştik.
Daha önce de bazı çalışmalar yapılmasını söylemiştik. Kültür-sant alanına da katkı sunulabilir. şimdiye kadar daha çok klasik kültür çevresinde dönüp dolanıldı. Bu da bizim kültür. Ancak yeni değerlerimizle, ölçülerimizle, yaşam felsefemizle yeniden üretilmezse bu zemin daha çok ilkel milliyetçilikle, onun burjuvalaşmış türevi reformist milliyetçilik üretir. Nitekim dışımız da ve içimiz de buna zemin sunuyor. Bu açıdan yeni demokratik kültürümüz nasıl olmalı, nasıl üretilmeli konusu önemli. Bizim ideolojimiz yeni kültürün üzerine oturmazsa her zaman içten dahi zorlanmaları yaşar. Bu önemli bir konudur. Bu yönlü araştırma ve incelemeler de önemlidir. Özellikle metropoller önem kazanıyor. Kültür kurumları ve çalışmaları bu alanlarda yaygınlaşmalıdır. Siyasal çalışma dahil her türlü çalışma bu alanlarda ancak bu çalışma varsa gelişebilir ve ayakta kalabilir. Aksi durum erimedir. Bu nedenle yakından ilgilenilmelidir.
Korucular için önerdiğiniz program uygundu, üzerinde duracağız.
EK (Urfalı olan) R. Arkadaşın yanına bir süre gidip kalabilir.
Avukatlar Başkan’a “Kaçanların aileleri Sabri arkadaşın yanına gelmiş, Sabri arkadaş da Başkan ve Konsey açıklama yapabilir” biçiminde bir aktarımda bulunmuşlar. Avukatların bu tür aktarımları ister istemez Başkanı zorluyor. Sanırız avukatlar bazı şeyleri kendilerine göre aktarıyorlar. Kaçanlar avukatları ve bazı aileleri yanlış yönlendiriyor. Nitekim Bayrampaşa’dan gelen nottan da böyle anlaşılıyor. Böyle aileler varsa ilk önce gerçeği bizden öğrensinler. Kaçanların yaydıkları haberlere inanmasınlar. Sizin en doğru karşılığı verdiğinize ve vereceğinize kuşkumuz yok. Ancak sizinle yapılan görüşmeler yanlış yansıtılmıştır.
YNK ile gerilim en üst noktada bulunuyor. Uluslar arası komplonun partimizi tasfiye etmenin bir kolu gibi çalışıyor. Alan tümden bize kapatılmış durumda. Kamplarımız etrafında da güç yığınağı var. yakında savaş başlayabilir. Eskiden güçlerimiz daha fazla Behdinan alanındaydı, şu anda Soran alanındadır. Daha önce bize karşı politika KDP üzerinden yapılıyordu. Bu durumda KDP ile aramızdaki çatışma hafifleyebilir. Dolaylı bazı ilişkiler de kurmak istiyorlar. Ne kadar ciddi oldukları yakında belli olur. YNK ile savaş eğer mevcut durum sürerse kaçınılmaz hale gelir. Belki de not elinize ulaştığında savaş başlamış da olabilir.
Başkan sizin daha aktif çalışmanızı istiyordu. Size de yazacağını belirtiyordu.
Bu notu yazdığımızda PJKK kongresi yapılıyordu. Son bir yıl bazı sorunları oldu. şu anda biraz özeleştirisel yaklaşım içindeler. Bu kongreden sonra bir açılım yapabilirler.ilerde tekrar yazmayı düşünüyoruz. Devrimci selam ve saygılar. 04.08.2000 BK

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.