Direkt zum Inhalt

BUTUN DUNYA ULUSLARIN YAPTIGINI BIZ NEDEN YAPAMIYORUZ.?

M.Kobal Aryali 12/ 08/2005

BUTUN DUNYA ULUSLARIN YAPTIGINI BIZ NEDEN YAPAMIYORUZ.?

Türk iskalin öncelikli hedefi: Önce direnisler kirilacak, tehlikeli kadrolar yok edilecek, yenilgiye ugratilacak, terorize edilecek, Ulusal eksenden sinifsal eksene cekilecek, bu basarilirsa; tarafsizlik'ta gelistirilecek buda bireysel duruslari artiracak ve geçmislerinden pismanlik ana tartisma noktalari olacak, dolayisiyla merkezi ulusal bir orgutlenme aginin olusmamasi için tek merkezli çok etrafli bir faaliyet yürütülecek, bu siyasi ideolojik, örgütsel bir kirilmanin parolasi, odagi olacak, ondan sonra istedigimizi verecegiz siyaseti, türk iskal kurmayin asil siyasetidir.

Türk devleti mevcut sömürge siyasetini adim adim uyguladi ve simdilik basarisizda sayilmaz. 3 ekim 2005 te Avrupa birliginde gün almak icin santajla beraber, kürd haklarindan yana bir kaç manevra ile birlikte birinci etabini bu sekilde kapatacaktir. Kürd cephenin sesizligi, daginikligi türk devletin cesaretini artirmis, ellerini güçlendirmis ve uluslararasi platformlarda hesap veren degil, hesap soran ve kürd ulusal kimligini, haklarini top yekün kabul etmeme, bazi akademik, demokratik kirintilarla kürdü bir daha yere çalma durumuna getirmistir.

Her ulus kimligiyle mevcutur. Onuru, onun ulusal kimligidir. Bir ulusun ulusal kimligi yoksa, o ulusun hiç bir seyi yok demektir. Ulusal kimlik ulusal birlikle kazanilir. O ulusun bireyleri icin-de durum aynidir. Kuzey kurdistan'da hangi kurd sahsiyeti ulusal kimligiyle basi dik yasamaktadir.? Bir cankirili Turku, Dersimli, Mardinli kurd'den üstün kilmak, kürdleri türklerin denetimine razi etmeye çalismak, bütün bir kürd camiyasina agir bir hakaret degilmidir.? Bu alçakligi hangi kürd içine sindirebilir?

Irkçi, kendi disinda herkesle kan davali olan katiller partisi, MHP''nin Tecrübeli bas katili Devlet bahceli'nin görüsleri, yeni bir bulusmus gibi savunan ve denetimindeki örgütler vastasiyla kürdlere pazarlamak isteyenlere seyircimi kalacagiz.? "Üstün türk ulus kimligi altinda yerel kimlikler" safsatasiyla, yani kürdleri alt kimlik,asagilik,hizmetçi, ayakçi, onuru olmayan bir millet olarak yansitan teslimyetçilere ses çikarmayacakmiyiz.? Kürdleri bu sekilde agizlarina alanlar, bir biçimde uyarilmalidir artik.
Bu bir ulus meselesidir, sakaya gelir tarafi yok. Hepimiz bu ulus icin agir bedeller ödedik, agir iskencelerden geçirildik, bir ülke taru-mar edildi. Ailelerimiz, kardeslerimiz, akrabalarimiz istanbul, izmir varoslarinda çile doldurmaktadirlar. Kürd ulusunu kendisine feda eden bir aganin sagligi için bu kadar ocak sönmedi, kirk bin kürd öldürülmedi, milyonlarca kürd evsiz sefil bir yasama zorlanmadi, kürd siyasetçileri, aydinlari bu oyunu bozmalidir. Kürd ulusuna yapilan bu sinsi saldiri, ulusal hedefi saptirma siyaseti ne pahasina olursa olsun desifre edilmelidir. Bu konseptin farkinda olan her kurd, bu plan sahiplerini pisman etmek icin ulusal bilinc ve sorumlulukla hareket etmeli ve kürd ulusal birligi, cemberi genisletilmelidir.

Sömürgeci türk genel kurmayin konsepti basarilirsa, Kürd ulusal mücadelesi bitirilmezse-de yirmi otuz yil geriye götürülecektir. Tarihimiz tekerrur etmemeli, buna müsade etmeyelim artik. Bütün kürd ulusal örgütlerin, aydin çevrelerin türk sömürgeciligine karsi olmalari iyidir. Fakat yeterli degildir. Aralarinda ciddi olmayan çeliskileri Türk devlet cephesinde gerekli katkilar yapilarak halkimiza agir mal edildigini unutmamak gerekir. Düsman cephesine hizmet etmek için illede içinde olmak gerekmiyor.! Kuzey kürdistan ulusal birligini bir türlü gerçeklestirememenin gerekçesi ne olabilir.? Yoksa, bu parçali durus kürdseverligin, adam gibi adam olmanin, çok derin aydin, veya ciddi örgütlere sahip olmanin isaretimi sayiliyor.?

Kuzey kürdistan ulusal kurtulus firsati, birligimizde dügümlenmis-se, bizim'de amacimiz gerçekten ulusal kurtulus'sa neyi bekliyoruz.? Ulus adina elde ettigimiz hangi mirasi paylasamiyoruz.? Bütün dünya uluslarin yaptigini biz neden yapamiyoruz.? Kendi kaderini tayin etmek, Kendi kendini yönetmek, sömürgeci çakallardan hak, ve merhamet dilemekten daha onurlu degilmidir.? 82 yillik iskalin tahribatlarini unutacakmiyiz.? Maddi, manevi, fiziksel psikolojik,sürgün ve asimilasiyon olarak yapilan katliamlarin, hesabi olmayacak mi.? Uluslararasi hukuk norumlari,Türk katilerine uygulanmayacak mi.? Uluslararasi mahkemelerde yargilanmalari için magdur kürd tarafi olarak hazirligimiz olmayacak mi.? Kürd ulusunu kirimda geçirmenin bir muhasebesi, maliyeti olmayacak mi.? Naylon çadirlarda perisan, zorunlu bir ölüm, kalim mücadelesine terk edilen milyonlarca kürdün drami unutulacak mi.? Gerçekten neyi bekliyoruz.?

Bilinyor ki; türkler ulusal, kültürel, ekonomik, politik, teknik ve bütün konularda, basarilarini kürdlerin imhasina ve kayibina endekslemisler. Bu irkçi, talanci, ceberut ruh halinde vaz geçmelerinin kolay olmayacagi bilinmiyor mu.? Alt bir sömürgeye mensup olma onursuzlugundan daha asagilik bir yasam biçiminin olmayacagini bilmiyormusunuz.? Aydin, yurtsever, demokrat, devrimci olmanin onursuzluk, riyakarlik olmadigi gerçekten kavranilyor mu.? Erdemli insanlarin kirmizi cizgileri onuru degilmidir.? Hepimiz biliriz ki, Ulusal sorunlarin cözümü, Ulusal birlik programidir, görünürde buna itiraz eden olmadigina göre, köstebek islevini görenler, engelleyenler kim.?
Hevbendi ile PKE'yi olusturan çevrelerin kuzey kürdistan'a ulusal kurtulus bazda, bakis siyasetleri aynidir. Dogu ve kuçuk Güney parçasina, Güney kürdistan'in milli kurtulus devrimine bakislari'da aynidir. Üc sömürgeci devlete bakislarindan'da bir farklilik yoktur. ABD, ve Avrupa birligine yaklasimlarindanda ciddi bir ayrismalari söz konusu degildir. Türk iskalin kirilmasi ulusal kurtulusu hedefleme stratejisindende ayni siyaset savunulyor. Özcesi bir çok bagimsiz kürd aydin'ida dahil, görüstügüm bütün bu örgüt temsilcileri, ülke ve avrupanin bütün baskentlerinde genis temsili, merkezi bir ulusal konseyin,veya cephesel birligin, aciliyetini'de önemle dile getirdiklerine göre, herkesin istedigi bu birlik neden olusamiyor.?

[email protected]

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.