Direkt zum Inhalt

Tarihi Bir Gün: Kurdistan Baskani Seciliyor

Güney Kurdistan Parlamentosu bu gün Güney Kurdistan Bölge Baskanini sececek. YNK ve KDP arasinda secim ittifaki döneminde yapilan anlasma geregi, KDP genel Baskani Sayin Mesud Barzani Kurdistan Parlamentosunda; Güney Kurdistan Baskanlgina 4 yillik bir dönem icin tek aday olarak gösterilecek.

KDP ve YNK arasindaki Kurdistan bölge Baskanligi yasasi üzerinde cikan sorunlardan dolayi bir süre Kurdistan bölge Parlamentosunun acilis gecikmisti. Iki taraf arasinda yapilan görüsmeler de Güney Kurdistan Bölge Baskanligi yasasi üzerinde saglaninca gectigimiz haftalar Kurdistan parlamentosu toplanip, idari yönetimini secip Kurdistan Bölge Baskanligi yasasini kabul etmisti.

Bugün ( 12. 06. 2005 ) Federal Irak devlet Baskani sayin Celal Talabani ve bir cok taninmis Kürd ve yabanci sahsiyetler ile davet edilen konuklarin katilimi ile KDP genel Baskani Sayin Mesud Barzani Kurdistan Bölge Baskanligina secilip yemin ederek görevine baslayacak.

Kurdistan bölge Baskanligi secimi Kürtler acisinda tarihi bir gün olacaktir. Bu tarihi günü kutlama hazirliklari, Kurdistan bölge baskanin secilip yemin edip göreve baslamasinin duyrulmasi ile Kurdistan ve uluslararasi alanda baslayayip her alanda senlikler baslayacaktir.

KDP ve YNK Dukan`da yaptiklari toplanti sonrasi YNK politbüro üyesi Kosret Resul Ali Kurdistan bölge baskanliginin secilmesini Iki parti olarak birlikte organize edip kutlayacaklarini söylemisti.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.