Direkt zum Inhalt

EL HEKIM: KÜRD SORUMLULAR ULUSAL TEMELDE FEDERASYON ISTEMEDILER

Irak Islam Devrimi Yüksek Konseyi genel Baskani Abdulaziz El Hekim yaptigi aciklamaya göre Kürd sorumlulari simdiye kadar ulusal temelde bir federasyon talep etmediklerini söyledi. Irak Islam Devrimi Yüksek Konseyi Baskani Abdulaziz El Hekim bir Arap gazetesine verdigi demecte: Belki bazi Kürdler ulus temelinde Federalizm istiyebilirler ama biz simdiye kadar kendilerinden simdiye kadar böyle bir talep duymadik“ dedi.

Irak Islam Devrimi Yüksek Konseyi Baskani aciklamasina devamla “ Kürdler zulme ugramislardir ve bizler bunu gözönünde bulundurmamiz gerekir, Irak`ta federal bir sistemin olmasinin hic bir zarari yoktur“ seklinde görüslerini dile getirdiler.

Irak Islam Devrimi Yüksek Konseyi Genel Baskaninin yaptigi bu aciklama oldukca dikkat cekicidir. Daha önce Güney Kurdistanli siyasi parti yetkililerin yaptiklari aciklamalar hatirlandiginda, kafalar da Güney Kurdistan siyasi partilerin talep ettikleri Federal Irak`in üzerinde insaa edilecegi Federasyon neye tekabül etmektedir gibi soru isareti gelmektedir...

Kaynak: PNA
Cev: G:K

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.