Direkt zum Inhalt

YNK VE KDP ARASINDAKI SORUN CÖZÜLME ASAMASINDA

Edinilen bilgilere göre KDP`nin polit bürosundan olusan bir heyet bugün YNK politbürosu ile görüsmek icin Dukan`a gidecek. Dün KDP; YNK `nin kendilerine sundugu proje cevabi Dr. Mahmud Osman araciligi ile YNK`ye iletmisti.

Kürd siyasetmedari Dr. Mahmud Osman Aso gazetesine verdigi bilgide, iki taraf arasindaki en büyük sorunun Kurdistan bölge baskanliginin 4 yillik görev süresi oldugunu söyleyerek “ Irak`taki simdiki durum gecicidir, bir yil sonra YNK Bagdat`ta bugün sahip oldugu konumda olmayacak , o halde bundan sonra ne olacak? Bizde bundan dolayi iki taraf arasinda birliktenligi saglayacak bir formül üzerinde ugrasiyoruz“ dedi.

KDP ve YNK arasinda son günlerde olusan sogukkanliga iliskin olarakta“ böyle bir durum söz konusu degildir, bazi seylerin üzerinde konusulup aydinliga kavusturulmasi gerekir , bazi seylerin aciktan konusulmamasi halk arasinda iki taraf arasinda bir kirginlik ve sogukluk oldugu seklinde algilaniliyor“ seklinde konuya aciklik getirdi.

Sayin Talabani ve Barzani`nin halk arasinda birbirleri ile görüsmek istemiyorlar, birbirlerinin yanina gitmekten kaciniyorlar, birinin digerinin yanina gitmesi diger taraf icin bir taviz olacak seklinde algilanilacak söylentilerine de “ Kesinlikle böyle bir sey sözkonusu degildir, bu iki sahsiyetin bir araya gelmesi icin bazi konularin cözüme kavusturulmasi gerekir ki, Sayin Barzani ve Talabani bir araya gelerek soruna son noktayi koysunlar“ iki tarafin görüsme yeri konusunda sorun olabilir sorusunda Dr. Mahmut Osman“ hayir böyle büyük bir sorun yoktur“

Dr. Mahmud Osman, kendisi ile Fexri Kerim`in iki taraf görüstüklerini, önlerinde sorunlarin önemli oranda asildigini önümüzdeki hafta iki taraf arasindaki sorunlarin cözülecegini, görüsmelerin yanliz Kurdistan bölge Baskanligi konusunda olmadigini, ayni zamanda Kurdistan bölge hükümetinin kurulusu calismalari ve Yeni Irak daimi anayasasi ve gelecekte yapilacak isbirligi gibi konularinda ele alindigini sözlerine ekledi.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.