Direkt zum Inhalt

PDK ve YNK Arasindaki Celiskiler, Kurdistan Parlamentosu ve Kerkuk Sorununu Etkiliyor.

Kerkuk Kardeslik listesinden bir üye, yeni Kerkuk il idari yönetiminin kurulmasinin gecikmesinde, YNK ve PDK arasinda Kurdistan Bölge Baskanligi konusundaki celiskilerin rol oynadigini söyleyerek : PDK ve YNK politbürolari ne Kendileri yeni Kerkuk idari yönetiminin kurulmasi yönde bir karar veriyorlar nede Kerkuk il idari meclisi kendi basina karar verebiliyor.

Ayni kaynak, iki parti önce Kurdistan bölge hükümetinin birlestirilmesi ve Kurdistan Bölge Baskanligi sorununu cözdükten sonra, kendi aralarinda Kerkuk il meclis makamlarini paylasacaklarini söyledi. Bu belirsizligin Kerkuk sorununu olumsuz yönde etkiledigini belirterek“ Kerkuk sorunu ve 58. maddenin uygulanmasi icin acilen Kerkuk il idari yönetim sorunun cözülmesi gerekir“ seklinde görüslerini dile getirdi.

Kerkuk Kardeslik listesinden, Kerkuk il meclisine secilen, Kerkuk ilmeclis üyesi, Türkmen Cephesi ve Araplarin Kerkuk il meclisine katilmamalarinin nedenini, bu iki grubun kendi aralarindaki celiskilerden kaynaklandigini da dile getirdi. Bu iki grubun Kerkuk vali vekilligi icin birer aday göstermeleri gerekirken her grubun 3 aday gösterdigini bu da Türkmen Cephesi ve Arap partileri arasindaki celiski ve görüs ayriliklarini aciga vurdugu gibi ayni zamanda bu gruplarin kendi iclerinde de benzer sorunlari yasadiklari görülüyor.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.