Direkt zum Inhalt

Irakli Terörist Gruplar Kerkûk`e Akin Ediyor

Kerkuk Polis kaynaklarindan alinan bilgilere göre, Irak`li terörist gruplar güçlerini Kerkuk ve Çevresine toplamaktadir. Son bir aydir Kerkuk`te Kurdistani basin-yayin, kurum ve kurulu?lara kar?i yogunla?an saldirilar dozajini gittikçe artirmaktadir. Konuya iliskin olarak Kerkuk Emniyet genel sorumlularindan Amîd Serhed Qadir Hawlati gazetesine bilgi verdi.

Amîd Serhed verdigi bilgide, Terörist gruplarin Irak`in cesitli bölgelerinden özellikle Musul, Bakuba, Samara..vs yerlerden Kerkuk`e gelip yerleserek sehirde eylem yapma cabasi icersine girmektedirler. Kerkuk`e yerlesen teröristlerin sayilari 300 civarinda oldugu tahmin edilmektedir.

Amîd Serhed teröristlerin hedefleri arasinda özellikle Kürd güvenlik güclerinin oldugu bu yöntemlerle güvenlik güclerini yildirip amaclarina ulasmak istediklerini söyledi. Amîd Serhed Kerkuk polis te?kilatlarinda halen gereken arinmayi saglayamadiklarini, eski rejime bagli güvenlik güclerinin oldugunu bunlarin Terörist gruplara istihbarat sagladiklarini bunun önüne gecmek icin calismalarini hizlandirakcaklarini da sözlerine ekledi.

Irakli terörist gruplarin Kerkuk`teki güvenlik ve asayisi bozamiyacaklarini, terörist gruplara karsi operasyonlarin artarak devam edecegi ifade ediliyor.

Hawlati
Cev: G.K

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.