Direkt zum Inhalt

Türkmen Cephesi`den Türk Ordusunun Müdahelesi Için Imza Kampanyasi

Irak Türkmen Cephesinden bir kaynak Aso Gazetesine yaptigi aciklamada, Irak Türkmen Cephesinin bir kaç silahli gruplarla Musul Telafar bölgesinde halktan Türk devletinden Irak Türk Ordusunun gönderilmesini talep eden imzalarin toplandigi söyledi.

Ayni yetkili yaptigi açiklamada Türk Ordusunun Irak`a gönderilmesini talep etmelerinin nedenlerinin Türkmen Haklarinin Kûrd ve Amerikalilar tarafindan çignenmesinden dolayi oldugunu dile getirdi.

Adinin açiklanmasini istemeyen yetkili hedeflerinin 500 bin! Imza toplayip Türkiye yetkililerine sunmak ve en kisa zamanda Türk Ordusunun bölgeye gelmesini saglamak oldugunu söyledi.

Türk Genel Kurmay Baskani Özkük düzenledi basin toplantisinda, Kûrdlerin Kerkuk`in demografik yapisini bozdugunu ve Kerkük’ün her an patlamaya haz?r bir problem sahas? oldu?unu ve patlad???nda da tüm bölgeyi etkileyece?ini belirterek üstü kapali Kürdleri tehdit ediyordu. Ertugrul Özkök ayni Basin toplantisinda ABD`den de yakin isbirligi ve kendi hasasiyetlerini ihmal etmek yakinmisti.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.