Direkt zum Inhalt

Kerkûk`te Kurdistan Bayragi Karaborsa

Esnaf Urya Abdullah: Newroz`dan önce bir Kurdistan Bayragi 1.500 Dinardi, ?imdi ise Newroz Bayrami ile birlikte Kurdistan Bayraginin Fiati 3. 500 Dinara yükseldigi gibi bulmak ta mümkün degil. Newroz günü Kurdistan Bayraklarina olan büyük ragbetten dolayi iki Pazara gidip getirmek zorunda kaldim.

Hemîn Ahmed Kirmizi bir Opel Taksi sahibi ve Otomobilin dört tarafinda Kurdistan Bayragi dalgalaniyor: Benim yanimda en güzel ?ey bu Bayraktir, ben bu Bayragin her zaman gözlerimin önününde olmasini istiyorum, çünkü bu Bayragi seviyorum.

Qadîr Xur?îd: Fiati nekadar pahali olsada önemli degildir, çünkü Bayrak kutsal ve güzeldir özelliklede Kurdistan Bayragi.

Ba?ka bir Vatanda? alelacele Otomobilinden inip ko?ar adim Kurdistan Bayragini satan Dükkana varip: Kurban daha Kurdistan Bayraklari bitmeden, Bana Kurdistan Bayragi ver, Kurdisan Bayragi olmadan Newroz güzel degildir.

Newroz günü Kerkûk`liler ilk kez kendi özgür topraklarda özgür bir ?ekilde Kurdistan Bayraklari ile süslenmi? Otomobilleriyle karnaval ?enlikleriyle ?ehir di?ina gidip Newrozu kutluyorlardi.

Newroz günü Kerkuk bir boydan diger boya Kurdistan bayragi ile donatilmisti.

Hawrê Abdulla
Aso Gazetesi

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.