Direkt zum Inhalt

MUSA KAVAL'IN SIYASI SOVLARIMI YOKSA.!

18 03 2005
Wuri RONI

MUSA KAVALIN SIYASI SOVLARIMI YOKSA.!

Kurdistanli orgut, sahsiyet ve Butun yurtseverlere: Kurt Ulusunun kurtulus mucadelesine hizmet etmeyen siyasi SOVLARDAN vaz gecilsin.! 11 ay once paris deklerasiyonu olarak kurt kamuoyuna satafatla yansiyan aciklamanin icerigi uzerinde durmayacagim. Cunku icerigi gecmisten gunumuze kadar beli bir aydin cevre ile birlikte bazi orgutlerinde savundugu federasiyon fikri mevcuttu. Bu toplantiya katilan bazi yurtsever sahsiyetlerin kimlikleri'de kotu kullanildi. Her seyden once kurd kamuoyu kotu kullanilmaktadir.

Bu nami deger Paris beyani toplantisina bende cagrili olmama ragmen katilmamistim. Ozellikle son yillarda Kurtler adina olusturulan cesitli orgut ve olusumlarin degisik sifatlarla esas iceriginden arinmak icin olusturulduguna fazlasiyla sahit olduk. Ortalikta issiz gucsuz kalmis hic bir yerde dikis tuturamayan birileri bu sureci benzer olusumlarla sabote etmek istedigi aciktir.. Simdi gene Paris'te, gene ayni yerde ayni orgutler Mala Kurdan'da Musa Kaval'in "karizmasinda" HEVBENDI adiyla bir Sov daha yaptilar. Bir tek allahin kulu cikip sormuyor: bu ne maskaralik? Simdi bu reklami iyi izleyin bu olusumunda akibeti bir onceki gibi olacak.

Nasil olyor Yedi Sekiz orgut Kuzey Kurtleri adina bir olusuma gidyor ve bir iki ulkede birer komite olusturamiyor? Bu buyuk celiskiyi gormemek buyuk bir ozurdur. Musa Kavali' taniyan hic kimse onunla calisamaz. Cunku o adamin tek derdi ismi buyuk olusumlarla anilmasidir ve taninmis insanlarin isimlerinin yaninda onunda ismi anons edilmesidir ve diger bir sorunuda paradir. Bu resepsiyon kolik diplomaside anlamiyor. Biz bu anlayislardan cok cektik. Kurtler adina hareket edecek kimseler Ulusalligi herseyin ustunde tutmalidir ve butun tavir hareketlerinde bunu yansitmalidir.Yoksa ulus adina ulusu tesir eder..

Onbinlerce kurdun yasadigi Pariste, kurd enflasiyonu yasayan bu orgutler gercekten ne yapmak istiyorlar? Adamsizliktan herkesin Musa Kavali kullanmasi, Musanin'da hem onlari hemde cevreyi kullanmasini anlamiyorlarmi? " Ben 7 orgutun tek temsilcisiyim" diyerek, ve kendisini taniyan akli basinda bir tek insanin beraber calisamayacagi kesin olan,bu adam daha once PWD''yi de savunmaya calismisti ancak ordada dikis tuturamadigi beli olan Musa Kaval, PSK VE PDK Bakura oynamaktadir. Bu adam Butun iliskilere tucarca yaklasan bir garip "Diplomatdir."

Gecmiste KNK, ve benzer kurumlar kanaliyla tanidigi bazi Kurd dostlarina da kendini her birine farkli bir fugurle tanitan bu adama dikkat edilmelidir. Cunku bu adam butun iliskileri sadece kendi kimligi adi altinda tanitmaktadir. Ilerde karsimiza yaman bir tuccar olarak cikacaktir.
15 yil once (lliance kurd) adi altinda toplanan paralarla ismi anilan Musa Kaval, Kurt Institusunden'de kovulmustu. Musa kaval Kendal'a karsilasinca takla atmaya devam eder,ama arkasindanda soylemedigini birakmaz.

Musa Kaval kurt ulusal kurtulus mucadelesinde emegi olmayan sadece emekten gecinen biri oldugunu onu taniyan herkes bilir. Kisisel Cikarindan baska hic bir sey dusunmeyen adam.! Musa Kaval gorustugu her kurde sunu soyler: "biz kurtler adina bir televizyon acacagiz seninde hisen olsun," kimine ise kuzey Kurdistan adina bir buru acilacak para yardiminda bulunun. Kimine ise Avrupa'da tekstil malzemelerini pazarlamak icin is yapalim." vs. Demektedir..

Daha yillar once benimde icinde yer aldigim ERNK'nin insiyatifinde olan YRWK'nin (Kurdistan Yurtsever Aydinlar Birligi) toplantilarina katildigi yillarda orgutle yakin temasa gecen Musa Kaval. sonraki donemlerde PKK'nin diger bir yan kurulusu olan KNK'ye herturlu ihtiyacini karsilamak icin katilmisti. Ancak Musanin maasi kesilince, orayi da terk etmisti. Ama Musa kendisini tanimayanlara yuksek perde'de atarak soyle diyor: "ben PKK'nin yan kurumu olan KNK'de iki cizgi mucadelesini yurutum, APO' PKK, KNK, ve butun bu zihniyeti acik acik elestiryordum. En sonunda bir gurup arkadasimla birlikte tavir aldik".vb. demektedir. Simdi asil meslegi Mellelik olan bu adam bir camide vaaz verseydi dolayisiyla mesleginde kalsaydi belki daha cok faydali olurdu.

Simdi Ozellikle sunu onemle belirtmeliyimki; PKK ortaminda sevye ne olursa olsun, herkes birbirlerini cok rahatca elestirebilir. Ancak Abdullah Ocalan icin ayni seyi soylemek buyuk bir yalandir. Musayi dinliyen herkes bu yalanlari ondan duymustur...

Demokrasiyi icimize sindirecegiz. Herkes istedigi gibi konusma, atma luksune sahiptir. Bende fazla konusmayan, ancak Kurt Ulusu icin her turlu hizmete kusur etmeyen bir yurtsever olarak, sorumlulugum geregi. Kurt Milleti icin sakincali buldugum bu tur sahte,yalanci, karektersiz kisilerin tesir edilmesinden yanayim..

Halkimiza zarar veren butun bu olup bitenlere karsi sesiz kalmak dogru bir davranis degildir. Gerekli derslerin cikarilmasi, Kurt Ulusaligi adina yapilacak herseyin onceden iyi dusunulmesi, sonucunun nerelere varilacagini biraz bilerek bir parca sorumluluk his edilerek yapilmalidir. Hic olmazsa zarar verilmesin..
Elbette Paris beyaninda imzasi bulunan ve imza bildiriminden sonra orgutlu hic bir calisma yurutmeyen bu imza sahibi orgutleri tek tek elestirecek durumda degilim, bir yil sonra bu defa baska bir adla gene hic bir seyin yapilamayacagi beli olan degisik bir adla yapilan bir imza resespsiyonu ile bu defada Hevbendi adiyla SOV yapildi...

Musa Kaval yeni bir cevre edinmek zorundaydi. Bu adamin hic bir konuda ciddi bir fikrinin olmadigi herkesce bilinmektedir..Ancak isine gelen fikirlerin uzerine atlamaklada bilinen biri...Simdi soryorum Bu paris beyani ile hedeflenen neydi? Neler yapildi? Bu olusum fesmi edildi? Butun bu orgutlerin temsilcisi bas muzakerecisi oldugunu soyliyen Musa Kaval Kimdir.? Simdi Hevbendi ile ne yapilacak?.Toplanan paralar on ay sonra bitince yeni bir SOV'mu yapilacak.?

Madem Hevkari Olusturulmustu, neden bu olusum Avrupada gelistirilmedi.? Yoksa bu sekilde Somurgecilere karsi psikolojik savasmi yurutulmek istenyor.? Kisacasi bu olusumlardan sorumlu olanlar Kurt kamuoyuna doyurucu bir aciklamada bulunmak zorundadirlar.. Onlarca Kurdu rahatsiz eden bu gereksiz olusumlar Kurd ulusal kurtlus mucadelesine zarardan baska bir faydasi olmamaktadir. Kurtleri ilgilendiren butun sahalarda sorumlu davranmak, dusmanlarina karsi onlari kucuk dusurmemek, her kurdun namus borcu olmalidir.. [email protected]

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.