Direkt zum Inhalt

HASAN HÜSEYIN YILDIRIM DERHAL SERBEST BIRAKILMALDIR !

Hasan Hüseyin Yıldırım, 25 şubat 2005 tarihinde bir grup arkadaşla 25- 26 ve 27 şubat tarihleri arasında Hollanda 'da yapılan KÜRDlSTAN ULUSAL KONFERANSI 'na katılmak için giderken Almanya- Hollanda sınırında Hollanda polislerince ınterpol tarafından aranıyor gerekçesiyle göz altına alındı.

Son yıllarda Avrupa devletleri, Türkiye Devletiyle sistemli bir işbirliğine girerek Kürd siyasal kadrolarına karşi bir sindirme ve teslim alma kampanyasını yürütüyorlar. Bu amaçla son bir yıl içinde bir çok Kürd siyasal kadrosu haksız bir şekilde gözetim altına alındı. Avrupa devletleri, Kürdler ve Kürd halkının ulusal demokratik haklarını savunan ve bunda lsrar eden siyasal kadrolara karşi bir psikolojik terör kampanyası içine girmiş bulunmaktadır.. Hasan Hüseyin Yıldırım 'ın bu olayı, başlatılan cadı avı zincirinin bir halkasıdır.

Avrupa devletleri, tarih boyunca Kürdistan 'ın parçalanmasında ve Kürdistan 'ı aralarında bölen devletlerin Kürd halkına karşi işlediği suçlara devlet çikarlari için dolaylı yada doğrudan katılmasına rağmen, son yıllarda Avrupa Birliği bazında geliştirdiği "demokrasi, insan hakları, hukuk devleti " gibi girişimler Kürd çevrelerinde de sevinçle karşilanıyordu..

Avrupa devletleri, Türkiye ile girdiği son üyelik girişimleri esnasında bilinçli bir şekilde Kürd ve Kürdistan gerçekliğini tüm aldığı kararlarda yadsıma yolluna gitmiştir. "Türklerin hasasiyetlerini " göz önüne alan AB, hiç bir resmi belgeye Kürd ve Kürdistan gerçekliğine tek bir atıfta bulunmadı.

Avrupa devletleri kendi ekonomik, stratejik çikarlari için, Türkiye 'yi Avrupalaştırma yerine Türkiyeleşmeye doğru bir eğilim içine girmiş bulunmaktadır..

Hollanda devletinin Hasan Hüseyin olayında gösterdiği tutum, bu gerçekliğin bir ifadesidir. Hasan Hüseyin Yıldırım, 1970 'lerin başinda ortaya çikan Kürd ulusal demokratik mücadelesine aktif bir şekilde katıldı.. Daha sonra oluşan KAWA hareketinde çesitli kademelerde görevler aldı. O da onbinlerce Kürd gibi 12 Eylül askeri darbesi neticesinde tutuklandı ve çagdisi işkencelere maruz kaldı ve uzun yıllar ceza evinde kaldı.

Hasan Hüseyin Yıldırım, eylül 1988 tarihinde bir grup arkadaşiyla cezaevinden kaçtı ve 1989 yılından 2000 yılına kadar siyasi ilticacı ve 2000 'den beri Almanya vatandaşi olarak bu ülkede yaşamaktadır.

Türk devleti, 1988 tarihinden bu yana Hasan Hüseyin Yıldırım'ı interpol aracılığıyla aramaktadır. Türkiye Devletinin istemi üzerine H. H. Yıldırım, 17.08.1990-12.09.1990 tarihleri arasinda lsviçre devletinde gözetim altına alındı. Daha sonra Basel Mahkemesi Türklerin iddialarını ciddiye almayarak H.H. Yıldırımı serbest bıraktı ve gözetim altında tutuğu süre için on binlerce lsviçre frankı tazminat ödemek zorunda kaldı.

Hollanda devleti, Türk devletinin Eylül hukukunun savuncusu ve avukatı görevini üstlenmistir. 12 eylül süreci boyunca Türk devletinin terörüne maruz kalan ve terörden kurtulmak için yurt dışına çikmak zorunda kalan kadrolardan TC adına intikam almaya çalisiyor..

Madem ki, Hollanda devleti, teröre karşi çikiyor, özgürlük, adelet ve demokrasi şampiyonluğunu yapmaya çalisiyor, O zaman bu devlet 12 eylül dosyasını açmalı.. Türk devletinin sistemli ve örgütlü işkencelerine maruz kalan on binlerce Kürdün işkencecilerinden hesap sormalı ve onlar hakkında tutuklama kararı çikarmaldir.

Madem ki Hollanda devleti bu işe soyunmuş, o zaman son 20 yıl içinde yok edilen 40 binden fazla Kürdün katilleri olan, 4000 yakın Kürd yerleşim birimini imha eden TC devletinin tüm yetkililerine ilişkin arama kararını çikarsin....

Madem ki, Hollanda devleti bu ise soyunmuş, o zaman Ulusal özgürlükleri için harekete geçen Emeni soykırımı dosyasını açsın, onlarca Kürd isyanı neticesinde katledilen 100 000 'lere varan Kürdlerin katilleriyle ilgili dosyaları açsın...

Hollanda devleti, Kürdistan 'ı Anatolia 'yi halkların ve kültürlerin mezarlığı durumuna getiren TC 'ye karşi kendisinin, halkının ve insanlığın onurunu korumaya çalisan Hasan Hüseyin Yıldırımı derhal serbest bırakmalıdır.

PARTÎYA ŞOREŞ KAWA
28.02.2005

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.