Skip to main content

18 Maddenin 3`ünde Anlasma Saglanildi

Yeni Irak`in resmi adi “ Federal Irak Cumhuriyeti” olacak ve Kerkuk sorunuda belirlenecek sure icersinde cözüme ulastirilacak, Pêsmerge kuvvetleride “ Kurdistan Güvenlik Gücleri” olarak kalacak.

Kürt ve Arap siyasal önderlikleri arasinda dün baslayan ve bu gün devam eden görüsmelerde bazi olumlu gelismelerin saglanildigi belirtiliyor. Son ulasan bilgilere Kürt ve Arap tarafi arasinda 18 maddelik sorunlardan 3`ünde belirli bir gelisme saglanilip anlasma yapildigi bildirildi.

Toplantiya yakin bir kaynagin AFP haber ajansina yaptigi aciklamada Parlamentoda grubu bulunan taraflar arasinda 3 madde üzerinde anlasma saqglanildigini belirti.

Ayni kaynak yaptigi aciklamaya gore birinci madde de Irak`in yeni isminin federal Irak Cumhuriyeti, 2. madde, Pêsmerge kuvvetlerinin Yeni Irak ordusunun bir parcasi olmayip Kurdistan Güvenlik gücleri olarak yer almasi, 3. Madde ise Kerkuk sorunu ile ilgili olup Gecici Irak Anayasasinin 58. Maddesi dogrultusunda 15. 11. 2005 tarihine kadar Kerkuk`in durumunun normallestirilmesinin tamamlanmasi.

Kerkuk`ten cikarilanlarin tekrar Kerkuk`e geri dönmeleri, Kerkuk`e yerlestirilen Araplarin eski yerlerine dönmeleri ve burada kendilerine arsa verilmesi, Magdurlarin zararlarinin karsilanilip tazminat ödenmesi.

PNA
Cev: Goran Kocgirî

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.