بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی
Submitted by Anonymous (Pesend ne kirin) on 11 November 2010

http://www.kurdistan-report.com/

Toplumsal gelişmenin tarihsel boyutunu yansıtan ve gene tarihsel gelişmenin çatışma sürecinde esas öncüllerin aydınlar olduğu kadar aydınların görevini sürdürmedeki aracıda basım-yayım faaliyetidir. Bir ulusun, hele özellikle Kürt ulusu gibi mazlum bir ulusun beyni ve iskeletinin parçalandığı, siyasal kadrolarının, aydınlarının ülke ve ulus bilincini yitirdiği, ya da geliştiremediği bir noktada elbette ki basının önemli bir işlevi vardır.
Bugün gelinen süreçte Kürt ulusunun ulusal hakları gerek sömürgeci devletlerce gerekse onların uluslar arası bağlantıları olan devletlerce yok sayılıp inkâr edilmektedir. Kürt ulusu dört-beş parça da sömürgeci devletlerle birlikte onların işbirliği içinde olduğu ulusalar arası devletlerin belirlediği statüko içinde tutularak parçalar düzeyinde eritilme savaşına karşı dişiyle tırnağıyla direnmeye çalışıyor.

Kürt ulusunun sancılı ve kahırlı bir tarihi var. İki yüz yıldan bu yana kendi kaderini kendisinin tayın etmesi için verdiği mücadele de onlarca ayaklanma ve başkaldırı yaşamıştır. Bu yaşanan başkaldırı ve ayaklanmalar da basının önemini görmelerine rağmen ne yazık ki yeterlice geliştirme şansına sahip olmamıştır. Gerek toplumsal gelişmenin düzeyi ve içinde bulundukları ağır koşullar gerekse dıştan gelen kuşatma çok ağır olmuştur.

Bugün çağımızın devasa boyunu oluşturan teknoloji bize çok büyük bir olanak ve avantaj sağlamaktadır. Artık, o eski ilkel tarzlarda basılan bildirilerin taşınması dağıtılmasının karşılığında üç ay beş ay hapis yatma ve gazetelerin basımının engellenmesi, gazetecilerin, yazarların bin bir meşaketle yaşadığı süreç arkamızda kaldı. Bugün karşısında oturduğumuz bilgi sayarlar vasıtasıyla iletişim kurabiliyor, istediğimiz biçimde internet gazetesi çıkarabiliyoruz.

Sömürgeci devletleri bu alanda çok daha rahat kuşatma ve ulusumuza yapılanları anında dünyaya duyurma şansına sahibiz. Halkımızın kendine güven duymasının, siyasal kadroların ufkunun açılması, aydınların ülke ve ulus bilincine varmasının önünün açılmasında internet gazeteciliğinin ve internet yayıncılığının çok büyük önemi ve yeri var.

Bu anlamıyla Kürdistan Report siyasi, kültürel bir gazete olarak Kürdistan ulusal demokratik hareketin sürdürdüğü mücadele içinde bir mevzi olmayı amaçlamaktadır. Kürdistan’ın beş parçasından yaşanan ve gelişen olayları amaç ve ilkeleri doğrultusunda aktarmayı hedeflemektedir. Kürdistan Report Kürt ulusunun özgürlüğü, Kürdistan’ın bağımsızlığı doğrultusunda düşünen, yazan her insanı Kürdistan-Report’un doğal yazarları olarak kabul eder ve sahip çıkar.

Belli ideolojik kalıplara ve örgütlere göre değil Kürt ulusunun özgürlüğünü, Kürdistan’ın bağımsızlığını esas alan ulusal siyasete göre hareket eder.
Doğal kabul ettiğimiz yazarların yazılarının içeriğinden dolayı sorumluluğu yazarlara aittir ve bu yazıların içeriğinden hiçbir biçimde Kürdistan-Report sorumlu tutulamaz; Kürdistan Report’un sorumluluğu yazarların yazılarını yayınlamaktan geçer.

Kürdistan-Report’ta yazan yazarlar hiçbir biçimde birbirlerine karşı kişi haklarını rencide edecek eleştiriler yürütemezler; aynı şekilde yazarların yazılarına gelen eleştiriler yapıcı ve ahlaki olmak zorundadır, hiçbir biçimde hakaret, küfür içerikli yazı ve eleştirilere yer verilemez. Yazar- okuyucu arasındaki ilişkinin düzeyini ve içeriğini Kürdistan-Report belirleyemez; ancak yazarlar arası ilişki ve bağlantının oluşmasında, gelişmesinde yardımcı olur.

Kürdistan- Report olarak, Kürdistan ulusal kurtuluş mücadelesinde yeni bir mevzi olarak yer almaktan çok mutluyuz.

Kürdistan Report -Kasım 2010

Şîroveyeke nû binivisêne

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.