بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

GÖRÜ?MELERDE BAŞARISIZLIK

Dün Irak Devlet Baskani Sayin Celal Talabani ve Federe Kurdistan Baskani Sayin Mesud Barzani, Irakli siyasi parti ve gruplarla ayri ayri görüsmelerde bulundular. Federe Irak Devlet Baskani ve Federe Kurdistan Baskanlari ABD Büyükelcisi Zalmay Halilzad, Federal Irak Parlamento baskani Hacim El Heseni,, Dr. Ahmed Celebi ve Eski Irak Basbakani Iyad Allawi ile görüsme yaptilar. Görüsmeye Novsîrwan Mustafa, Kosret Resul ve Dr. Roj Sawes`te hazir bulundular.

Dün cesitli basin yayin organlarindan cikan olumlu haberlerin tersine, Toplantiya yakin bir kaynaktan alinan bilgilere göre, Kürt ve Arap taraflari Ulusal gelirlerin dagilimi ve Kurdistan sinirlari üzerinde yapilan görüsmeler de olumlu bir sonuc cikmayip, görüsmelerden bir sonuc alinamadan toplanti sona erdi.

Daha sonra Sayin Celal Talabani, Mesud Barzani, Kurdistan ittifaki ve Kurdistani parti liderleri, Mesud Barzani`in özel karargahinde bir araya gelerek yapilan görüsmeler üzerinde genel bir degerlendirmede bulundular.

Kürt tarafinin kendi aralarinda gelismeler üzerinde yapilan degerlendirmelerden sonra ayni günün aksami Anayasa taslagi üzerindeki görüsmelerin olumlu sonuclanmasi icin Arap tarafini temsilen Birlesik Sii ittifaki ve El Irakî listeleri ile aksam saat 9 görüsmelere baslanildi.

Pukmedia
Cev: Goran Koçgirî

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.