بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

LOZAN VE ULUSAL REFLEKS

Lozan-Antlasmasi birinci paylasim savasi sonrasinda, basini Ingilterenin cektigi savasta galip cikan emperyalist ülkelerin savasta gücleri oranin da kazandiklari topraklari kendi cikarlari dogrultusunda bölgedeki isbirlikci güclerle olusturduklari politik yapilanmanin resmi belgesidir.

Mimarlari Igiltere, Firansa, Italya vb ülkeler ve bölgedeki taseronlar ise kemalistler, araplar ve farslardir.

Birinci paylasim savasi sonrasi bölgemizde suni bircok devletcik kuruldu. Ama bunlardan dört tanesi bizi cok yakinda ilgilendirmekte ve bizim kaderimiz üzerinde büyük roller oynamistir. Bu devletcikler TC, Iran, Irak ve Suriyedir. Her ne kadar Lozan antlasmasi TC nin sinirlarini cizlmesi olsada diger ülkelerin sinirlarida bu antlasma sonunda sabitlesmistir. Bu anlasma sonrasinda bölgenin en eski halki olan Kürdler yok sayilmis ve bu dürt devletcik arasinda paylastirilmistir. Özelikle TC denen devletcik türk azinliginin hakimiyeti üzerine kurulmustur.

Konuya fazla derinlemesine girmek istemiyorum. Ben burada Lozanin Kürdler icin ne demek olduguna ve Kürdlere neye mal olduguna deginmek istiyorum.

Lozan-Antlasmasi Kürdlerin olmadigi bir ortamda baskalari tarafinda Kürdlerin kaderinin cizildigi bi antlasmadir.

Lozan-Antlasmasi Kürdlerin tarihlerinde yasamis olduklari en büyük felaketlerden biridir.

Lozan-Antlasmasi Kürd halkinin 10 yilarca yasayacaklari ve yasadiklari trajedinin miladidir.

Lozan-Antlasmasi Kürditanin tam ortasinda dünyanin en büyük MAYIN-FAY hatinin dösenmesi ve ülkemizin dünyanin en geri yubaz ve barbar üc halkinin egemenligi altina verilmesi ve parclanmasidir.

Lozan-Antlasmasi Kocgiri, Diyarbakir, Dersim, Agri, Zilan ve daha nice katliyamlarin yasanmasidir.

Lozan-Antlasmasi Kemalizimdir, BAAS dir, Iran molligidir

Lozan-Antlasmasi Türk, Arab ve Fars BARBARlarinin ülkemiz üstünde zulüm, talan, katliyam, tecavüz, sömürü ve jenosit oygulamalaridir.

Lozan-Antlasmasi köylerimiz, sehirlerimiz, evlerimiz, hatta kardesler arasinda mayin tarlalari ve tel örgüleridir.

Lozan-Antlasmasi Kürdlerin Kürd olarak ortanan kaldirlmasi, dilimizin yasaklanmasi, ülkemizin talan ve yagma edilmesidir.

Lozan-Antlasmasi Ali-Siirlerin, Seyh Saitlerin, Seyit Rizalarin, Xalide Cibrilerin ve daha nice Kürd kahramaninin Fasit-Kemalistlerce katledilmeleridir.

Lozan-Antlasmasi Munzurda, Kocgiride, Paluda, Gencte, Piranda, zilanda…… Murat ve Dijle boylarinda, yüzbinlerce Kürdün kursunlanmasidir, dogmamis bebelerin ana karninda süngülenmesidir.

Lozan-Antlasmasi köleliktir, asagilanmaktir, sürgündür.

Lozan-Antlasmasi Kendi öz ülkende isgalciler tarafindan asagilanmaktir.

Lozan-Antlasmasi Diyarbakir, Elazig, Malatya, Erzurum, Van, Mardin….. zindanlaridir. Ve bu zindanlarda barbarlar tarafindan en hayvani metodlarla iskence görmek ve katledilmektir.

Lozan-Antlasmasi Gerila cesetlerinin Parcalanmasi, kulak ve burunlarinin kesilmesidir.

Lozan-Antlasmasi düsmanlarimizi memnun etmek icin kardeslerimizin ve yoldaslarimizin kafalarina kalesce kursun sikmaktir.

LOZAN-ANTLASMASI KÜRDLERIN ALINLARINDA DAHA FAZLA TASIYAMAYACAKLARI BIR UTANCTIR.
……………

Tek kelime ile Lozan-Antlasmasi KÜRDLERIN KÖLELIGININ RESMI BELGESIDIR.

Ama ne yaziki Kürdler halen özgürlüklerinin kilitlerinden birisinin bu resmi kölelik belgesini parcalayip gecersiz kilmaktan gectigini anlamadilar.

Simdiye kadar bu konuda cidi bir politikalarinin oldugu da söylenemez.

Simdi TC, kendileri icin büyük bir anlam tasiyan bu belgeyi yeniden yikayip yaglamaya ve dünyaya hatirlatmay calisinca. Bazi Kürd kardeslerimizin tepki göstermesi gec olunmasina rahmen olumludur.

Bugün Avrupada yasayan Kürdlerin sayisi Milyonlar olarak anilmaktadir. Bu hic te hafife alinacak bir kitle degildir. Ne yaziki bu kitlenin simdiye kadar basarili seyler yaptigini söylemek cok zor.

Bunda basta Kürdistan adina politika yapan siyasi partilerin büyük bir rolü oldu. Bu kitleyi örgütledikleri söylenemez.

PKK soz konusu kitlenin kücük bir kismini toparladi. O da yanlis politkalar yüzünde Kürtlerin alehine eylemliklerde kulandi.

Peki simdi ne yapmali?

Oturup türkler ne yapiyor diye beklemek mi lazim? Yada gec oldu organizesiziz deyip bu durmumuzdan dolayi vijdanimizi rahatlatarak bekleyip belki zamani gelir demek mi lazim?

Yada ikinci bir yol olarak Kürt olmamizdan dolayi yasadigimz bunca acinin, bunca zulümün ve ülkemizden sürülmenin ve dahada yasayacaklarimizin bilinciyle haraket edip bir seyler mi yapmak lazim?

Bence ikinci yol yapmamiz gereken sey.

Bu barbarlar, lozana 80 yil sonra neyin cikarmasini yapiyorlar? Bize ve dünyaya vermek istedikleri mesaj ne? Neden bu yil?

Neden bu yil, sorusundan baslamak istiyorum. Bu tamamen Güney- Kürdistanda elde edilen kazanimlar ve Kürd sorununun uluslararasina tasinmasinin sartlarinin her zamandan daha olgun olmasindan dolayidir.Tabi biz Kürdler, bizleri kurtaracak bir peygamber beklemekten yada aramaktan vazgecip, „Falanca gelecek demokrasi getireck, Kürdler de haklarina kavusacak“ hayalerinden vaz gecip, kendi meselemize, kendi davamiza sahip cikarak ve kendimizi dünya gündemine dayatarak olur.

Hele bu „biz kardesiz, bu ülkeyi birlikte kurduk, et ve tirnak gibiyiz“ ve tamamen TC propogandasi olan safsatalarla hic olmaz.

Gelelim konumuza, TC neden Lozana kosuyor?.. Cünkü güneydeki son gelismeler lozandan bir delik acmistir. Yukardada belitigim gibi lozan her ne kadar TC nin bir antlasmasiymis gibi görünsede, TC isin sadece bir parcasidir. Lozan Irani da Iraki da Suriyeyide Kapsar.

Lozan-Antlasmasi TC sinir cizme anlasmasi degil Kürlerin cigerlerini icinde sinir gecirilmasi antlasmasidir. Yani Kürdistani parcalama ve kölelestirme antlasmasi. Dolayisiyla bu kölelik zinciri her hangi bir yerinden catirdayinca zincirin diger taraflari da bundan etkileniyor.

Dünyaya vermek istedikleri mesaj ise sudur. Biz barbariz talansiz ve kan dökmeden yasayamayiz. Siz bu hakki zaten bize verdiniz bunun belgesi Lozan-Antlasmasidir. Lozana gelerek size hatirlatmak istiyoruz.

Bize vermek istedikleri mesaj ise sizler bizim tapulu malimizsiniz, yani resmi kölemizsiniz iste belge iste mekan. Tabi birde arkalarina aldiklari bir ihanetci rüzgarida onlara güc veriyor.

Diyorumki :

Biz Kürdler her yerde ve her kosulda sunu haykirabilmeliyiz:

BIZ LOZAN-ANTLASMASINI TANIMIYORUZ. CÜNKÜ BIZIM BU ANTLASMADA IMZAMIZ YOK BU ANTLASMA BIZI BAGLAMAZ.

Bunun anlami sudur. Eger LOZAN-ANTLASMASI mesru degilse, o zaman bu antlasma ile olusturulmus tüm politik organizasyonlar ve bu antlasma sonucunda, birileri icin dogmus haklarda mesru degildi.

Bunun anlami sudur: TC, Suriye, Iran, Irak(?) devletlerini ve bu devletlerin sinirlarini tanimiyoruz bu d e v l e t c i k l e r bizim icin M E S R U degildir.

Bunu haykirmak Kürtlerin en dogal hakkidir. Bunu haykirmak bir zorunluluktur, eger kurtulmak istiyorsak.

Bunu Da Ancak Kürdler Yapacaktir.

Biz evimizde oturdugumuz müdetce, hic kimse gelip bizlere; „Kürdler gelin sizin hakkinizi verelim“ demiyecek.

Hic kimse „Kürdler biz size haksizlik ettik gelin bunu telafi edelim“ diye bizden özür dilemiyecek.

Ve hic kimse Kürdistan devleti kurulsun öneri ve isteminde bulunmayacak.

Burada parantez icinde sunu belirteyim.

Bazilari güneydeki son kazanimlari, ABD nin kendi cikari icin iraka fiili müdahalesinde dolayi, ABD nin ve Ingilterenin bir lütfü imis gibi algilamak ta ve bu lütfun birgün baska parcalarda da olacagini ida etmekteler

Bu her seyden önce güneyli kardeslerimizin tüm hata ve zaaflariyala 80 yildir sürekli olarak verdikleri bir savasimin rolunü görmemek yada kücük görmektir. ABD Kürdlere muhtac oldugu icin itifak yapti cünkü baska alternatifi yoktu.

Kürdistanin bir baska parcasinda da eger siz sistemi ve uluslararasi dengeleri zorlayamasaniz kimse sizi cidiye almaz.

Dersimlerin,Zilanlarin, Kocgirilerin, Diyarbakirlarin, Agrilarin, Halepcelerin…. öcünü almak icin.

Kürdistan halkinina karsi islenen tüm katliyamlarin hesabini sormak icin.

Düsmanimiza artik senin kölen degiliz seni tanimiyoruz takmiyoruz, topraklarimizdan def ol demek icin.

Sen bölücü ve teröristsin, cünkü ülkemizi bölmüssen ve üstümüzde terür estiriyorsun demek icin.

Artik köylerimizin ve evlerimizin arasinda mayin-tarlalari görmek istemiyoruz alin mayinlariniz sizin olsun demek icin.

Bizde tüm diger uluslar gibi bagimsiz olarak kendi devletimizi kurmak ve kendi devletimizde sereflice yasamak istiyoruz demek icin.

Tüm barbar ve kan emicilerin ülkemizde defolmasini istiyoruz diye haykirmak icin.

LOZANDA BULUSMALIYIZ.

Artik insan gibi zulümsüz iskencesiz ve asagilanmadan yasamak istedigimizi haykirmaliyiz.

Artik dünyanin neresinde olursa olsun düsmanlarimizin yüzüne tükürmemiz gerekir bu bizim hakkimiz.

Hem hakliyiz hemde susuyoruz bunun hic bir gerekcesi olamaz. Dünyada bizden daha mazlum ve bizden daha hakkli ve bizden daha temiz bir halk nadirdir.

Peki bu cekince, bu utangaclik neden?

Kürdler her alanda sunu savunmalidir. TC, Iran, Irak(Iraki yeni durumundan dolayi simdilik disinda tutuyorum) ve Suriye devletleri Mesru degildir. En azinda bizim icin mesru degildir.

EVET BU DEVLET MÜSPETVELERI KÜRDLER ICIN MESRU DEGILDIR BIR AN ÖNCE DAGITILMALI VE BU CAPULCULAR BIR ULUSLARARASI MAHKEMEDE YARGILANIP TAZMINATA BAGLANMALIDIR.

BIZ BU DAVAYI YAPMAK ZORUNDAYIZ.

Biz bunu yapmasak hep birileri kendi cikarlarini, „evcilestirdikleri“ Kürdleride kullanarak hep önümüze koyacaklar ve bunu bize sanki Kürdlerin cikarlariymis gibi sunacaklar, tipki bugün yaptiklari gibi.

Yada ulusal haklarimiz, kafatasci barbarlarin demokrasi sorunuymus gibi kalacak. Barbarlikta demokrasi olmadigina ve barbarlarin demokratlasmasi imkani da olmadigina göre, bu Kürdlere kürdlüklerinin sonunu dayatmaktir. Bunu kabulenmekte, Kürdler icin intihardir.

Netice olarak biz Lozan konusunu detayli olarak ele almali ve bu konuda bir stratejiye sahip olmaliyiz. Bu biraz uzun zaman gerektiren bir is.

Ama bugün Lozanda fiili bir durum bizi beklemekte, biz buna müdahale etmek zorundayiz.

En azinda Barbarlara artik istedikleri gibi her yerde at kosturamayacaklarini göstermemiz lazim. Tipki güneyli kardeslerimizin yaptigi gibi.

Bu konuda tüm Kürdlerin dar cikarlarini bir tarafa birakarat ulusal bir durusla ve ulusal bir tavirla, ulusal bir davranis göstererek, TC nin bu akinina set cekmelidirler ve Lozana Yürümelidir(özelikle Avrupadaki Kürdler)

Sizcede ulus olmanin gereklerinden olan ulusal refleksimizi göstermenin zamani gelmedimi ?

HIKMET FIDANA YAPILAN KALLES SALDIRIYI LAHANETLEYIP, AILESINE VE DOSTLARINA BASSAGLIGI DILERIM.

Saygilarimla.

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.