بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Mam Celal`den Caferi`ye Sert Çikiş; Ímzana Saygi Duy!

Federal Irak Devlet Ba?kani Sayin Celal Talabani, Federal Irak Basbakani Dr. Ibrahim Caferp`ye sert bir mektup göndererek imzasina saygi duyup sahip cikmasini istedi. Mam Celal Ibrahim Ceferiyi Kürt ve ?ii`ler arasinda imzalanan antla?mayi ihlal etmekle sucladi.

Federal Irak Devlet baskani Celal Talabani, Kürt ve ?ii`ler arasinda Yeni Irak hükümet kabinesini kurmak icin yaptiklari antlasmayi Dr. Ibrahim Caferi tarafindan bozuldugu belirterek Caferiyi kimseye danismadan tek tarafli karar cikarmakla elestirdi.

Mam Celal Kerkuk sorunu ve Gecici Irak Anayasasinin 58. maddesinin uygulanmasi yolunda Ceferi tarafinda engeller cikarilip bu konuda yeni maddeler konulmak istenildigini belirti.

Federal Irak Devlet Baskani Mektubun bir bölümünde, Federal Irak Basbakanini Kurdistan halkinin Pralmentodaki Temsilcilerinin istem ve taleplerini kulaklarini kapayip saygi duymamakla suçlayarak “ Biz ( Kürt ) Sizin bu haksizliklariniz kar?isinda sessiz kalamayiz, bize dayatilanlari Kabul etmeyecegiz” dedi.

Federal Irak devlet Baskani Sayin Celal Talabani ilk kez Irak Basbakanini resmi olarak sert bir sekilde sucladi.

Kürt tarafi Ibrahim Caferiyi tek yanli hareket etmekle suclayip, alinacak kararlarin Kürt temsilcilerine danisilarak alinmasi gerektigini belirtilerek bu tavrin Kürt ve Siiler arasinda imzalanan 19 maddelik antlasmayi ihlal ettigini söylediler.

Kürt ve Siiler arasinda yapilan antlasmaya gore taraflardan birinin hükümetten cekilmesi durumunda 1 ay icersinde istifa ederek hükümetinin düstügünü aciklamasi gerekir.

PNA
Cev: Goran Kocgirí

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.