بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

KERKÛK KARDEŞLIK LISTESI GÖRÜŞMELER IÇIN KOMITE KURUYOR

Dün Kerkuk valilik divaninda Kerkûk Kardeşlik listesi ilk toplantisini gerçekleştirdi. Toplanti Kerkûk Kardeşlik listesi, Kerkuk Il Meclisi seçimlerinde başarili olan diger partilerle görüşmelere ba?lamak için bir komite kurulmasina karar verdi.

Kerkûk Kardeşlik listesi aldigi diger önemli bir karar da secim programlarinda halka hizmet için verilen sözlerin yerine getirilmesi yönünde çalişmalarin başlatilmasi idi.

Kerkûk Kardeşlik listesi başkani Abdurahman Kurdîstanî Nwe verdigi bir demeçte : “ Kerkûk Kardeşlik listesinin önümüzdeki dönemde kendi içindeki işleyişi, yapacagi çalişmalar ele alindi. Bu toplantida ayrica Kerkuk halklari arasinda hiç bir ayirim yapmadan, bütün Kerkûk halkina ayrimsiz hizmet vermek için hizmet projeleri ele alindik “ diyerek diger Listelerle birlikte çalişmaktan memnun olacaklarini da ifade etti.

Kerkuk Kardeşlik liste üyesi Rizgar Ali : “ Halka hizmet edecek plan ve projelerimiz vardir, daha önce bunlari halka açiklamiştik, Şsimdi önümüzde duran görev bunlari gerçekleştirmektir “dedi.

Rizgar Ali ayrica komitenin daha güçlü bir idare için görüşbirligine vardiginida söyledi.

TÜRKMEN CEPHESI DAGILIYOR MU?

Özel bir haber kaynagin Kurdistanî Nwe`ye verdigi bir bilgide Irak Türkmen Cephesinin içinde görüş ayriliginin başgösterdigi ve Türkmen Cephesinin dagilma ile yüzyüze oldugunu söyledi.

Bu söylentilere dair Türkmeneli Partisi genel başkani Riyaz Sarikahya Kurdistani Nwe`ye verdigi bir demeçte, “ Türkmen Cephesinde ayrlik yada Cephenin dagilmasi sözkonusu degil dedi. Yanliz bazilari Yeni bir parti kurmak için Türkmen Cephesinin kendisini fes etmesini istiyor “ şeklinde konuştu.

Sarikahya ayrica Irak Türkmen Cephesinin 22. 04. 2005 Tarihinde 4. Kongresi olacagi bu konunda kongre gündeminde oldugunu ifade etti.

Kerkûk Sorunun çözümü konusunda Türkmeneli partisi genel başkani Sarikahya “ Kerkûk sorunun çözümü konusunda Kürd politik önderligi ile ciddi bir temelde görüşmek istiyoruz, düşüncemiz Kerkûk özel bir statüye sahip olmasi ortak bir idare ve bagimsiz Federal konumunun olmasidir.

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.