Bergen Üniversitesinden Karianne Westerheim, Almanya'dan kalkıp taa Kurdistanın dağlık ve derin koylarına gidip, "PKK'de eğitim üzerine" adlı bir tez yazıyor.
Önemli bir çalışma ve konu, Kürdlerin son 30 yıl yaşadığı, soluduğu eğitim konusu.
Karianne Westerheimin tezini çok merak ediyorum, bir Avrupalı kafası ile gidip bir hafta Qandildeki eğitim kamplarında kalması ve ANF'nin diliyle '16 PKK'li ile yapılan nitelikli röportajı' ile acaba PKK'nin egitim dünyasını nasıl algılanmış!. Çok merak ediyorum!.
ANF tezin içeriğinden bahsetmiyor, olumlu yanları ön plana çıkarmış, ama tezini 'eleştirel pedagoji' metodu ile yazan Westerheim, Üniversite metnininde ANF gibi olamayacağını umut ediyorum.
İsmi üzerinde eğitim, köken olarak eğmekten, bükmekten..şekil vermekten geliyor.
Hele bu ideolojik ve öndersel kişi idolu için yapılan bir eğme ve bükme olunca, bu eğitim ve etüdün yapsallığı çok düşündürücü oluyor.
Ben sahşen böyle bir çalışma yapsaydım, Öcalanın tek kontrol, tek doğru, tek sistem, tek felsefe....kendisi ile başlatıp kendsi ile değiştirip,yap boz olan PKK 'eğitimini', 'tekmil' adı verilen en küçük hücre yapıdan başlardım.
Yıllın 365 günü, her günün-mesainin sonunda yapılan, diğer adı ile eleştiri özeleştiri ama bugün bana günah çıkarma ve itirafçılık gibi gelen tekmil olayı, temel bir eğme, bükme eğitimidir.
Her şeyin başlangıcı 5 ile 15 dakkika arasında değişen bu olayda ve disiplinde yatıyor!.
Her birimin (manga) komutanı, kendi emrindeki kadroları toplar, elinde bir kağıt ve kalem, tekmil yani günün sonundaki 'arınma temizliği'ni başlatır.
Başlarda genellikle herkes yere bakar, ara sıra gözler bir birini bulur, atmosfer çok soğuk olur, etrafındakiler sanki az önceki arkadaşların değil de sanki bir mahkeme salonundaki yargıç olur, ilk söz hakkını kimse almak istemez, sıkıntı vardır, büzülme vardır genellikle, tekmil toplantısında.
Herkesin bir şeyleri, eksiklikleri, yanlış düşünme ve davranışa yönelen kişileri eleştirmesi ve açıklaması gerekir.
Eğer bir tekmil toplantısındaki birim(manga), kadrolara eleştiri ve özeleştiri vermeyerek ve bu manga komutanı boş kağıt ile üst komuta yapısına tekmiline giderse, vah o grubun haline!.
Mecburen kendi hakkında günah(özeleştiri) çıkaracaksın, birilerini ispiyonlacaksin(eleştireceksin), önderliğin ideolojisine ters gelen o günkü düşünsel ve davranışları rapor edeceksin, o gün 'önderliği anlamak için ne çaba gösterdin' ya da 'ne yaptığını' açıklayacaksın, değilse 'orada bir problem vardır!', 'çürüme vardır' denilir.
Her gün birilerini ispiyonlama ve kendini özeleştiri adı altında çarmıha germek zorundasın!.
Tekmil, eğme ve bükmenin temeli olan eğitimin, Öcalan tarafında 365 günlük büyük gözleridir.
Kendisi, derin ve uzak Kürdistan dağlarında olmasa da, büyük gözü olan tekmil olayı aracığı ile her günün sonunu ve neler olduğundan haberdardır.
Bu tüm alanlardaki temel eğitimdir, başlangıcıdır.
Alman Üniversite üyesi bu kadar derinlere indiğini pek sanmıyorum.
Çünkü zaten belirtilmiş, [i]'nitelikli'[/i] röpörtaj yapılmış yani [i]nitelikli[/i] kadrolar ile yapılmış!? ve [i]'nitelikli'[/i] kadrolarında kimler olduğu bellidir.
Almana kolay kolay koz yedirmeyecek, PKK ve Öcalanın [b]büyük gözlerinin[/b] bürokratlarıdır.
PKK eğitiminin anlamanın tek yolu vardır, o da PKK'li olmak ve eğitimlerinden geçmektir!.
Re: PKK'de eğitim