Skip to main content

KERKUK HALKI`DAN BÜYÜK GÖSTERI

Kurdistan referandum Hareketinin organize ettigi Kurdistan halkinin taleplerinin Anayasada garanti altina alinmasi icin kamuoyu baskisini olusturmak icin gösteri Kerkuk`te basladi. Bu gün sabah Saat 10`da baslayan gösteriye Kerkuk`te yasayan Kürt, Arap, Türkmen ve Asuri- Kildanilerin katildigi gösteri büyük bir cosku ile devam etti.

Kerkuk`te düzenlenen ve cesitli kesim ve tabakanin katildigi gösteri de, Federal Irak Hükümetinin, Irak anayasasinin 58. Maddesinin yasama gecirilmesi, Irak`taki bütün halklarin haklarinin korunup garanti altina alinmasi, Kadin haklari, Insan haklari ...vs demokratik haklarin Yeni Irak anayasasinda garanti altina alinmasi icin cesitli bildiri ve demecler okundu.

Daha sonra Saddam Baas rejiminin uygulamlari sonucu olusan zarar-ziyanin karsilanmasi ve Kerkuk`in durumunun normallestirilmesi icin Kurdistan ve Irak Parlamentosuna talepler listesini olusturulan bir teblig gönderilmesi kararlastirildi.

Yeni Irak Anayasasinin yazildigi ve üzerinde sert tartisildigi bu sürecte, Kurdistan halkinin anayasada garanti altina almak ve Kurdistan heyetine destek sunmak amaciyla, Kurdistan referandum hareketinin düzenledigi gösteriler serisinin Süleymaniye bölümü bu sabah basladi.

Süleymaniye Salîm semtinde baslayan gösteriye Süleymaniye ve cevresinden büyük bir kalabalik halk kitlesinin katildigi, cesitli parti ve sivil demokratik kitle örgüt temsilcilerinin katildigi belirtiliyor.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.