Skip to main content

Irak Anayasa Taslagi Parlamentoya Sunuluyor

Irak Anayasasini hazirlama Komite üyesi Wail Abdulletif Iraq haber ajansina yaptigi aciklamada Irak anayasa taslagi iki güne kadar Irak Parlamentosuna sunulacagini belirti.
Irak Anayasa hazirlama komitesi Sii temsilcisi Abdullatif Irak Anayasasinin % 95 oraninda tamamlandigi ve iki icersinde görüsülmek üzere Parlamentoya verilecegini acikladi.

Anayasa hazirlama komites üyesi, Anayasa hazirlama komitesinin son yaptigi toplantida Irak`in iki ulustan ( Kürt-Arap) olustugu vurgusu üzerinde mutabakat saglanildigini söyledi.

Sii temsilci Ayrica Eyaletlere kendi sinirlari icersinde kendisini yeniden yapilandirma ve diger eyaletlerle birlesme izinin verildiginide sözlerine ekleyip sözlerini söyle sürdürdü “ Anayasa komitesi üyelerinin üzerinde anlastigi diger bir konuda Eyaletlerdeki gelirlerin merkezi hükümete aktarilmasi ve gelirlerin % 10`lik bölümünün Eyalet idarelerinin kendi tasaruflarinda eyalet sinirlari icersinde harcama yetkisinin verilmesi” dir.

Diger yanda yanda Irak Anayasasini hazirlama komitesinin Sunii Arap temsilcisi Iyad Samarai yaptigi aciklamada Islam dinin Irak anayasasini hazirlama icin temel kaynak olacagini ve bu kaynaga ters düsecek bir seyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

PNA Cev: Goran Koçgirî

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.