Skip to main content

DUNUN KURD ULUSAL KURBANLARI SOY KATILLIMI OLUYOR.?

M.Kobal Aryali 18 07 2005

DÜNÜN KÜRD ULUSAL KURBANLARI SOY KATILLIMI OLUYOR.?

Degerli Yoldasimiz, Ulusumuzun emektari bir kurd devrimci milliyetcisi guzel insan Hikmet FIDAN, 6 Temuz 2005 tarihinde kales ve alcakca
katledildi. Sevgili Fidan kurd ulusu icin onemli bir kayiptir. Fedakar zor kosullarin adami H. Fidan, Turk iskalinden henuz kurtulmayan Kuzey Kurdistan'in baskenti Diyarbekir'de vuruldu, ayni kente on yili askin cezaevinde kaldi. Hep, Dep, Ozdep, Dehap donemlerinde en on saflarda yurutugu mucadeleyle tanindi. Her namuslu kurd gibi Fidan'da turk somurgeciligin ve onlara teslimiyetini alti yildan beri butun samimiyetiyle anlatmaya calisanlarin hedefi oldu. Kurd milletinin metaneti, sabri ulusal orgutlenmeyle sekillenerek ofke seline donustugunde katillerin son pismanligi cozum olamayacaktir.

Fikirsel ayriliklar katil ile kurban icin bir rastlantiya, dunun kurd ulusal kurbanlari soy katilli olmak icin egitilip kendi kokune yoneltilmemelidir. Bu tehlikeli ve cirkin ahlakin sosyal tabani suskunlar dagina, yazar, aydinlari iskal altinda olan bir ulusun aydinlarindan ziyade iskalci ulusun aydinlarina donusmemelidir. Kurd halki ,siyasetcileri kendilerini kendilerinden koruma refleksiyle hareket etmemelidir. Israrimiz lider kaprisli, rant duskunu veba hastaligina yakalanmis ihtirasli unsurlara simdilik yenik dusse'de kurd ulusal cikarlariyla kusanma sevdasindan vaz gecmeyecegiz.!

Ben sadece sevgili Fidan'in fiziken oldurulmesine uzulmedim, asil olarak imrali sureciyle beraber ruhen oldurulmus kurd aydinlari ve orgutlu mucadeleye dusman olmus bir kisim eski arkadaslarimiz, ve her zaman oldugu gibi ,izleyici durumundan alternatif durumuna birturlu gecemeyen kurdistani orgutlerimiz ve tabi ki; PWD-K savunucularini oldurtmek icin cahil takimindan cete olusturup pesimize takan eski yoneticilerimize daha cok uzuldugumu belirtmeliyim. Oysa bu ulusal felaket travmasindan hepimiz az cok etkilendik, gecmisin ulusal dogrularini, gelecegin dogrulariyla bulusturma hakkimizi neden bastiryorsunuz.? Bu gercekler bir gun sizede gerekebilir, sayet ihtiyaciniz yoksa, veya icinde bulundugunuz cark bu gerceklere arka cikma firsatini vermiyorsa suclusu bizmi oluyoruz.?

Silahsizlandirilan veya uygulamada yeni cikmis Cemil Bayik, kendini bir daha ispatlama ruh haliyle kaleme aldigi saldiri start yazisiyla kurdu kurde bogazlatma siyasetinin bir bitis oldugunu bildigi halde, eli mahkum bir caresizlik icinde PWD-K yi "bitirmezsek onlar bizi bitirecekler" psikolojisiyle hangi sorunu hal edeceksiniz.? Abdullah Ocalan'da dahil butun Pkk ve" Derin turklestirme Hareketi," DTH yoneticileri cok iyi bilmektedirler ki; onlari bitirecek olan tek sey anti kurd siyasetleridir.!

Vebaya yakalanan lider, birey kendi soydaslarinda da kendi dusunme ve davranis bicimlerini gormek ister. Iyi niyetli bir insanda herkesi kendisi gibi sanir ve oyle davranir,dolayisiyla en agir bedel odeyende hep bu kesim olur. Ocalanla baslayan kroniklesmis siyasi veba hastaligi ne yazik ki, cevresinede bulasti. Vebaya yakalanan birey herkesin yalan soyledigine, aldatildigina ve ihanet ettigine inanir. Tabi cok gulunc durumlara'da duser ancak bunlara pek aldirmaz, cunku butun bunlara karsilik gozu sadece iktidardadir. Bu kosullar altinda yasamin yararsiz ve tehdit altinda oldugunu soylemeye gerek yok, Wilhelm Reich, "yasam, vebaya yakalanmis birey icin eliacik oldugunda, tum kanini yitiryor", demekle gercegin altini cizyordu.

Milletimize dayatilan bu siyaset somurgeci bir siyasettir. Somurgecilerin en onemli silahi iskal ettigi ulkeyi, ulusu kendine benzeterek, kendi adina gorevlendirecegi bir olusumu yaratmaktir. O ulusun ulusal mucadele ahlaki boylece lekelenir ve ardinda basarilirsa cokertilir. Iskal altinda olan ulusun aydin ve siyasetcileri bu durumu barajlamak o ulusun aydinlari oldugunu gururla savunmak icin ulusal barikati olusturmak mecburiyetindedirler. PKK'den tesadufen uzaklasmis, kalan maaslilarin durumuna hayiflanarak pismanligini resmi gorusleriyle maskeleyenlerin nefesi, yuregi boyle bir mucadeleyi kaldiramayacagi acik. Onlarda turk "aydinlari" gibi arada bir entelektuel vicdanlarini rahatlatmak icin kurdlerden yana birer makale yazmalari bir hobi halini almistir. Peki onlarin disindakilere ne demek lazim.?

12 temuz 2005 tarihinde ozgur politika'da Murad Karayilan, yazili aciklamasinda; "turk devleti kendileriyle gorusmeyi kabul etmedigi muddetce savasi surdureceklerini" soyluyordu. Askeri savaslar-da bir kuraldir; iki dusman guc arasindaki savas; bir tarafin diger tarafla diyalog kurma savasina donusmus-se o taraf basindan kayip etmistir. Bu siyaset anlayisi bilmezlik veya danisikli dovus degilse, kurd gerilla ve ulusal direnisi icin bir utanc vesikasi olarak kalacaktir. Bu durumu Murat Karayilan bilmiyor degildir, ancak Abdullah Ocalan kanaliyla savunulan siyaset o eksende bulunan herkesi buna mahkum etmistir.

Bir bucuk asirlik ulusal, sosyal kurtulus mucadele tarihinde haksiz ve iskalci guce karsi savasi surdurmek zorunda kalan herhangi bir ulusal kurtulus hareketi sadece iskalcilar tarafindan ciddiye alinsin diye insan oldurulmemis, savas yurutulmemistir. Apo mantigi sahsinda gorulen bu keklik siyaseti dunyada bir ilktir. Karayilan ve diger yonetici kademesinde bulunanlar turk somurgecilerine ve butun kurd dusmanlarina gosterdikleri hosgoruyu ve kullandiklari dikkatli kavramlari; kendileri disindaki kurd otorite, parti ve sahsiyetleri icin gosterme ve kullanmaktan israrla kacinmalari iyi niyetli olmadiklarini belgelemektedirler.

Dolayisiyla her gozlerini actiklarindan somurgeci guclerle sartsiz bir diyalogtan ve baristan yana olmalari'da gelecek kurd nesilleri icin bir ibret belgesi olarak okunacaktir. Iste kurd dusmanlarinin elini, kozlarini guclendiren, ilk ve son kozlarini dusmanlarina peskes ceken, bas vurabilecegi butun eylem bicimleri hakkinda dusmanlarina gunluk rapor verebilen esir bir liderin sultasinda yurutulen bu orgutlenme: siz buna savasta diyebilirsiniz, muhatap alinmasi bir yana, kendi sonuna dogru kosmasidir.
Kaldiki muhatap alinsa bile kurd ulusal haklari icin bir kazanim ifade etmemektedir. Cunku bir ulusal programi yok. Ocalan, turk devletine tapiyor fakat kurd devletine karsi, federasiyona karsi, Kurdler arasi birlige, dayanismaya, barisa karsi, ulusal kurumlasmaya karsi, aslinda kurd ulusalligi adina her seye karsi oldugunu artik sagir sultan bile duymustur.!

Albert Memmi dogru soyluyor; "bir politik lider, kendisine program temelinde guven duyan ve bu programi gerceklestirmesi icin onu zorlayan esdegerde insanlar tarafindan desteklendiginde gucludur". Gucsuzlugun, inancsizligin, programsizligin ve zorun sectigi bir lider zorla karsilastiginda dusmanlarina teslim olur.
Iste dagilmanin mantigi burda yatmaktadir, buraya ses cikarmak'ta yurek ister. Simdi butun bunlar orta yerdeyken Apo neden dinlenilyor.? Bu savas neden, nicin, ve hangi amacla yurutulyor.? Sadece dagilmayi onlemek icin kurd gerillalarini oldurtmek, Hikmet FIDAN orneginde oldugu gibi PWD-K savunucularini bir punta getirip sansar gibi tuzaga dusurmek ve diger ulusal gucleri dusman gostermekle Kurd ulusal ahlakini kirletyorsunuz. Ve sorunlari dahada karmasik bir hale getirerek bir cikmaza saplanyorsunuz. Yapacaginiz tek yol basta Guney kurdistan Federe devletine ve diger butun kurdistani guclerle barisik bir siyasetle beraber, butun dunya devletlerininde karsi olmadigi Kuzey Kurdistan Federe Devletinden citayi baslatmanizdir.

[email protected]

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.