Skip to main content

Kürdistan Aslani Zarqawi’yi de av listesine katmak istiyor..

Kürdistan Aslani Zarqawi’yi de av listesine katmak istiyor..
Fransizca’dan
Cev: Aso Zagrosi

Suleymaniye-25. Mayis(AFP)- saat 10.16-, „Kürdistan aslani“ olarak bilinen Xusret Resul Ali 2003 yilinin aralik ayinda Saddam Huseyin’in tutuklanmasinin kaynagi oldugu gibi, bu sefer de Ürdünlü islamist Ebu Musab Zatqawi’yi av listesine katmak istiyor.

Celal Talabani’nin basini cektigi Kürdistan Yurtseverler Birligine bagli Pesmergelerin tartismasiz komutani Xusret Ali, Irak’in en cok aranan adamin yaralandigini duyurmadan önce: „Biz, Zarqawi’yi yakalamak icin yapilan aramalara aktif bir sekilde katiliyoruz. Zira, o demokrasi icin bir tehlike teskil ediyor“ dedi.

Irak Kürdistan’inin Suleymani’ye sehrindeki mutevazi evi betonlarlarla cevrili ve onlarca silahli Pesmerge tarafindan korunmaktadir.
Cihadcilar icin o,ortadan kaldirilmasi gereken adamdir. Cünkü o, onlardan bir cogunu, özellikle de ilk kurulus asamasinda Kürd islamistlerinin rol aldigi , Ansar El Islam’in üyelerini tutuklamisti.

53 yasindaki bu efsanevi kavga adami yaptigi aciklamada: „ Bizim istihbarat birimlerimiz, Kürdlerden, Araplardan, Türkmenlerden ve Asurilerden olusuyor. Biz, Bagdat, Tikrit, Musul ve Kerkük mintikalarinda Zarqawi grubuna ait olan teröristlerin tutuklanma operasyonlarinda yer aldik“ diyor.

Siyah gözlü, siyah sacli ve kuyu esmer tenli bu adam, Erbil’de dogdu ve Bulgaristan’da tarimcilik egitimini tamamladiktan sonra 23 yasinda iken gerillaya katildi.
KDP saflarinda yasanan ayrismalar da haziran 1975‘de Celal Talabani’yi takip etti.. 1977 yillinda Saddam Huseyin gizlin istihbaratinca 6 ay boyunca en barbar iskencelere maruz kalmadan önce YNK’in Erbil sorumlusuydu.

„Bana bagli olan örgüt birimini desifre etmem icin, sigaralari benim gözüme yakin yerlerde söndüryorlardi.. 27 gün ellerimi arkadan bagliyarak ve bir kendirle astilar.. „ Ama bosuna... 6 ay sonra serbest birakildi... Fakat yüzünde bu iskencelerin izleri kaldi..
1986 yillinda roket parcasiyla yaralandi ve 1997‘de yine yüzünden vuruldu. O hâlâ bunun acisini cekiyor ve kismen sol kollunda sakatlik yasiyor.

„Hayatimin en mutlu günü“ olarak adlandirdigi Saddam Huseyin rejiminin yikilmasiyla beraber, o eski rejimin yetkililerini yakalamak icin birimleri kuruyor. Xusret’in adamlari 19 agustos günü Musul’da gizlenen Taha Yasin Ramazani yakalayabildiler.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.