Skip to main content

TURK GENEL KURMAYI NE YAPMAK ISTIYOR.!

M.KOBAL ARYALI 30 04 2005

TURK GENEL KURMAYI NE YAPMAK ISTIYOR.!

Ekonomi ve siyasi isleyisiyle Tanzanya ve benzer ulkelerin'de gerisine dusen, ekonomik dengesizlik ve adaletsizlikle dunyanin gelir dagiliminin en bozuk 55'inci ulkesinin Genel kurmay baskani Hilmi Ozkok, somurgeci Harp Akademileri komutanligindan yaptigi yillik konusmasinda, yagmasanda gurle misali tehdit salvolari savurdu.! Cani cikar huyu cikmaz misali sanki bunlar icin soylenmis. Varligi kiriz sebebi olan bayrak'tan dolayi, soyle buyurmustu Hilmi bey: a)"Yunanistan'nin resmen ozur dilemesi, yoksa iliskilerimizi gozden geciririz". Ayrica Yunanistan'in savunma harcamalari dikkat cekicidir." b) Kibris'in stratejik onemi azalmadi"! c)"Ermenistan'in durumu kaygi vericidir." d) "ABD PKK'ye gerekli hassasiyeti gostermiyor." diyerek acliktan barsaklari kurumus kitleleri irkciliga ve hitler gibi onlardan olusturduklari "sosyal" tabana mesaj veriyordu.

TC'nin genel kurmayi dis yardimlar olmadan kurdlerle basa cikilmayacagini'da itiraf ederek, ABD'nin turklerle birlikte neden kurdlere hucum etmedigini ve turkler gibi gerillalarin kafalarini, kulaklarini kesmediklerini, toplu katliam yapmadiklarini, kendileriyle birlikte kurdleri katletmekten neden vaz gectikleri sok'unu yasiyorlar daha.! 1950 lerden beri etekleri altinda buyudukleri sahiplerine, ic kamuoyunu aldatmak icin efelenme numarasi yapan ve cuval olayindan sonra resmi yalvaristan bulunan turk genel kurmay baskani, agizlarinin diger bir tarafiyla'da anti emperyalist (ABD) cilik yaparak AB'ye sirrin gorunme edasiyla yoldas olduklari Sadam Huseyin ve butun namuslu devrimcileri muhalif diye ortada kaldiran yillarin sosyal faisisti Fidel Kastro'yu hatirlatiyorlar.

BOP Projesine'de deginen somurgeci kurmay Hilmi Ozkok soyle demektedir: "bu proje cercevesinde turkiyenin isim duzeyinde gecmesi turkiyenin sitratejik konumundan"-mis.! Dolayisiyla "Turkiye'yi bu projede ilimli islam modeli olarak tanimlamak istediler." Turkiye nufusunun yuzde 99 a yakini muslumandir. Ancak turkiye laik, demokratik bir devlettir. Turkiye ne islam devletidir, nede islam ulkesidir." diyerek sacmalamaya devam edyor.!

Turk genel kurmay'in, yonetme yontemi ile devletin resmi dinini gizlemesi veya birbirine karistirmasi normaldir. Zaman zaman ikisi dunya kosullarina gore birbiriyle yer degistirdigi malumumuzdur. Cunku: bu ucube Turk Cumhuriyeti iktidar olan butun fasist ideoloji tonlarina gore bicim degistiren ve hic bir normal cumhuriyete benzemeyen yayilmaci, katliamci turanizmi, irkci, inkarci imhaci kemalizmle harmanlamasi, yeni ceri ocaginda yetismislerin veya o kulturle sekillenmis Hilmi Ozkok, Kokunu bilseydi hem ozkok olmadigini anlayacakti ve hemde kendini bu kadar rezil ederek karistirmayacakti.

Hilmi Ozkok, kibrisin stratejik oneminden neyi kast edyorsa, ABD'de turkiyenin stratejik oneminden onu kast ettigini neden gizliyor acaba.? Ayrica madem turkiyenin resmi dini gorusu islam degilse, nufusunun yuzde 99'u nasil musluman oluyor Hilmi bey? Parlamentosundan, meclisine kadar ve hata Sadam ornegini cagristiran yuzde 99,99 ornegiyle musluman oldugunu kendisinin'de acikladigi bir ulke ve toplumun dini inanci nedir peki? Ve 85 yillik cumhuriyetiniz boyunca Butun gayri muslumlerin; Ermeni,Alevi, Yezidi, Asuri, Suryani, ve benzer dini inanclarin kokunu neden kazidiniz?

Bu islam olmayan ulkede her mahlede bir cami, muze niyetiylemi yapilyor.? Yoksa baska ihtiyaclarin gorulmesi icinmi.? "Camiler kislamiz, minareler kubbemiz, muminler askerimiz", diyen basbakan ve tahifesinin vize suresinin bitigine iliskin bir ultimatom'mu vermek istediniz yoksa.?
Turk genel kurmayi, 21'ci yuz yilda Corum, Maras,Sivas vb. yerlerde eskisi gibi Alevileri katledemeyecegini anlayarak sirrin gorunmekmi.? Veya AB'yi Kurdler zanederek kandiracaginimi sanyor.? Gercekten dini inanca sahip muslumanlara goz dagimi bilmiyorum.! Ancak belli olan sey sudur: Anit kabrinin oldugu yerde, yani cankaya'da bile sinifta kalan milli sef partisi chp dokuntulerini ve hiziplerin birlesmesini arzulayarak yeni bir vizyonla iktidara getirme cabasi oldugu kesindir. Fakat basarilacagini zanetmiyorum.

Basta kendi parlementosu ve hatiri sayilir yazar cizer takimi olmak uzere, uluslararasi guclerce kaale alinmamasi onemlidir. Komsu devletlerle sinir guvenligi adi altinda kurdleri eskisi gibi toptan katledemeyen Turk genel kurmayin, cekilmis dislerini gostermesi korkudan cok gulunc olmaktadir artik.! Turk genel kurmayin sacmaliklari, TC'nin cikmazini, vaziyet ve ruh halini fazlasiyla desifre eder niteliktedir. Irak'ta kirmizi cizgileriyle cuvalanmis bir siyaset ve askeri kafanin, keza 30 yillik bir iskalin sonuna gelinmesine ragmen ve sadece Kibris'ta yaptiklari yikim ve katliamdan kendilerini muaf tutmak icin, en azindan tazminat odememe cirpinisini; Kibris'i kendileri icin stratejik onemiyle aciklamasi, kocaman bir yalan oldgunu 5 ay sonra muzakere tarihinde: 03 ekim 2005 te hep birlikte gorecegiz.!
Turk Genel Kurmayi ve butun TC yoneticileri bu gercekleri cok iyi bilmektedirler. Ayrica ittihat terakki cemiyeti ve jon turk kadrolari tarafindan kurulan TC'nin Planli bir soykirimla daha fazla inkar edemeyecegi Ermeni Jenosidini tanimaktan baska caresi kalmayan ve uluslararasi guclerin cemberine alinip sersemletilerek tam bir kafa karisikligin, ic ve dis sorunlar karsisinda cozumsuz kalmis derin bir bunalimin potresini cizen Genel kurmay, yaptigi konusmada Ermeni sorununu kaygi verici bulma telasini anlamak gerekir.!

Butun ciplakligiyla zalim ve kirli bir cumhuriyet olduguna itiraz etmeyenlerin sayisi, savunanlarin bes katina yukselmisse o cumhuriyet fiilen islevsizdir. Adalet ve hukuk gibi uluslararasi evrensel kavramlara aykiri kurulmus, sinirlari birinci dunya savasi gibi bir boslukta lale tayin, ve hukum sahibi olanlarin bastonuyla cizilen, keza Ingiliz, Fransizlarin etekleri altinda guc olan ve sovyetler birligiyle olan iliskileri sadece pazarlik gucunu artirmak icin anti Ingiliz, Fransiz gorunen ve kendini bir cok boyutuyla son derece cirkin pazarlayan TC ve kuruculari, daha sonraki savunuculari tarafindan anti emperyalist bir tc ve anti emperyalist bir ataturk olarak akillara durgunluk veren yalan bir siyasetle halka aciklanmasi daha fazla goturemiyor.
Orta-dogu'nun yerlileri olan kurdler; ve ulusal orgutleri, iskalci egemen guclere karsi yurutugu savas yigitce ve hakli olmasina ragmen, bolge devlet ve halklari tarafindan karsilik bulmadigi gibi yalniz birakilmasi ve hata onlar tarafindan haince arkadan vurulmasi neticesinde yenilgiye ugratilirken, kurdlerin verdigi anti emperyalist mucadeleyi'de kendi hanelerine yazarak tam bir tarih carpitmasi, hazira konan hirsizlar ornegini sergileyip, adlarini anti emperyalist'e cikarmalari artik kimse tarafindan ragbet edilmemektedir.!

Kurdistan'in dort parcasinda butun iskalcilere karsi savas yuruten yurtsever Kurd ulusal gucleri kendi iclerinde organizeli, birlesik merkezi bir onderlige sahip olmamalari, gucler dengesine gore taktik, stratejik bir itifak ve siyasetten cok bolge devlet ve politikacilarin iki yuzlu yaklasimlarin'da etkisiyle top yekun emperyalistlere karsi yurt savunmasi yapmalari Kurd Ulusal'hanesine 80 yillik bir yenilgi, oncesi oldugu gibi sonrasi'da bir imha, inkar, iskal ve bir ulusal dram olmaya devam etti.! Kurdler TC'nin vahsetini, irkci uygulamalarini asla unutmadilar.

Kurd annelerin bebeklerini, cocuklarini uyutmada turklerin zalimligini mirildayarak kin ve ofkelerini yasli gozlerle disa vurmalari, ve son yirmi yilda yasanan milyonlarca surgun, onbinlerce olum, bir o kadar sakat, harabeye cevrilen sehirler, binlerce koyler, islevsiz hale getirilen bir cografya TC'nin eseri degilmidir.? Bu bir jenosid, degilde nedir.? Hangi toplum kendine yapilan bu faciayi unutabilir?. Ornekmi: iste Ermeni halki. Gecmis tarihini gelecekle, genc kusaklarin bilincine sunmasi, lobi ve her turlu mucadele yoluyla o kabadayi turk devletine tukurdugunu yalatarak, katliamci katil bir tc oldugunu kendilerine'de mutlaka kabul ettirip gerekli manevi ve maddi tazminati hak edeceklerdir.

Sagcisindan solcusuna kadar butun kurdistanli siyasetcilerin ve politize olmus kesimlerin TC' ve onun siyasetcilerine karsi bu tarihi tecrubelerle kurd milletine mesaj vermesi gerekirken ve bu hassasiyetle siyaset yapacagina, Orhan Dogan gibi bazilari tam zitti bir tutumla Kurdistan Ulusal Kurtulus davasiyla alay edercesine ve her kurdun adeta kan davali oldugu siyasi bir kimlikten cok cete mafiya, gerek ulke ortaminda gerekse uluslararasi sahada ehliyetli katiller yetistirmekten dunya'ya nam salmis TC'nin parti gorunumlu mit kontre gerila partisi MHP'nin Genel katiller baskani olan Devletbahceli'ye hitaben ve siyaset yapma makyajiyla onu serinkanli bir konusma yapmakla itham etmesi, kurd kamuoyunu hice saymistir.

Adi sani ne olursa olsun, hic kimse kurdleri dusmanlarina karsi dusurme hakkina sahip degildir. Bu buyuk bir siyasetsizliktir, hic bir dusman tarafindan ciddiye alinmadiginiz gibi gulunc bulunyorsunuz. En agir zindan kosullarinda bulunanlar bunlari yapmadilar size ne oluyor Orhan bey? Zindan direniscilerinin kafalarini parcalayan, gerillalarin kafalarini keserek uzerine poz verenler, ve butun kurdlere dusman yaratiklarin baskanlarina mi kaldiniz.? Tecavuzculer degil, tecavuze ugrayanlarmi suclu oluyor.? Uluslararasi guclerle birlikte bu barbarlarin bogazi sikilmadan hizaya gelmeyecekleri Ermeni katliamiyla ispatlanmistir. Bu gerceklerden ders alin artik.! Kibris halki, Ermeni Milleti bunu basardi. Mazlum kurdler de basarmalidir...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.