Skip to main content

Mam celal'e açık mektup

MAM CELAL’E AÇIK MEKTUP
Sizin seçildiğinizi televizyondan izleyince büyük bir heyacana nasil kapıldığımı kelimelerle anlatmam imkansız. Günlerdir duygularımı nasıl ifade ederim diye düşünüyorum. Çok karmaşık duygular içindeyim ama bir türlü nereden başlıyacağımı bilemiyorum.

Bir anda 88 yılı Halepçe’deki insan manzaraları gözlerimin önünden geçti rengarenk giysiler içinde Kadın,Çocuk ve lhtiyarların cansız bedenleri sokaklara serpilmiş öylece duruyordu.sonra aynı akibeti paylaşmamak için baş açık, yalın ayak, aç ve susuz günlerce dağ taş demeden yol yürüdükten sonra bir gurup Doşu, diğeri Kuzey parçasına kendilerini zar zor atabildiler .Kuzey’e gelen gurubun yaşadıkları gözümün önünden geçti . Amed’de Dicle nehri kıyısında oluşturulan kampa yerleştirilenlerin durumu yürek parçalayıcıydı.

Sonra, Televizyonda yapılan bir açıklama geldi aklıma, Sizinde çok yakından tanıdığı ve Kürt olduğu için öldürülen Turgut Özal’ın basın açıklaması kulaklarımı tırmaladı “Doktorlarımızın Türkiye’ye gelen Péşmerge’ler üzerinde yaptığı incelemeler sonucu, hazırladıkları rapora göre, her hangi bir Kimyasal sılahın izine rastlanmamıştır.”dedi.bir süre sonra da kampdakilerin yemeklerine zehir kattarak onlarcasının ölümüne sebep oldular ve biz umutsuzluk ve çaresizlik içinde bunları izledik.
Çünkü ne Dünyaya sesimizi duyurabileceğimiz bir legal örgütlü gücümüz vardı. nede gelenleri sahiplenebilecek herhangi bir ekonomik ve sosyal kurumumuz vardı.ışin tek sevindirici yanı zaten yoksul olan kuzeydeki halkımız herşeye rağmen Kardeşlerine kucak açtı ve bireysel desteğini esirgemedi . Kuzeydeki halkımız bu olaylardan sonra ilk defa kurumlar oluşturmaya başlamış ve epeyi bir mesafe de katetmiştir.

Sonra birden YNK ve KDP Péşmergeleri arasındaki çatışmalar aklıma geldi! onlarca insanımızın öldüğü ekonomik ve moral olarak zayıf düştüğü bu çatışmalarda, eşinizin KDP’ li Péşmergeler tarafından esir alındığı dönemi hatırladım.sonra PKK ve YNK arasında yaşanan çatışmalar sonucu yüzlerce Kürt gencinin nasıl yaşamını yitirdiği aklıma geldi .
Kürt halkı arasında Bırakuji olarak bilinen bu olay Kürtlerin tarihine kara bir leke olarak geçti.o dönemi hatırladım ve gerçekten irkildim.birilerinin çıkarı için Kurdistan’ın Üç büyük partisinin bir birine üstünlük sağlamak için Kürt halkının kurtuluş umudu ve yaşam garantisi olan Gerilla ve Péşmerge’yi nasıl birbirine kırdırarak yok etmeye çalıştıklarını yüreğimizi parçalayan bu durumu dehşetle ve ibretle izledik.
Glinen bu aşamada Kürtlerin tekrar böyle bir süreci yaşamalarına izin vermiyeceğinizi ümit ederim. ortadoşu’da,Bütün dengelerin Kürtlerin lehine olduğu bir dönemde.Kürtler arasında ulusal birliğin sağlanması için yoşun bir çaba sarfetmenizi istiyorum. Yaşamınız boyunca edindiğiniz politik deneyim ve diplomatik tecrübeyi uluslar arası düzeyde ki ilişkiler de bütün kürtlerin menfaati için kulanmanızı istiyorum ,

Sonuç olarak Tarih boyu soykırım ve katliamlara maruz kalmış,hep başkaları tarafından yönetilmiş, kürt halkına ilk defa bir devlet başkanı olma zevkini tatırdığınız,
Kürdistan bağımsizlik Mücadelesini ülkemizin bir parcasında da olsa zaferle taclandırdığınız, bağımızı bütün dünyanın karşısinda dik tutmamiza yardimci oldugunuz, göğsümüzü kabartacak işlerin altina imza attığınız için sizi kutluyorum .

Serkeftin Mam Celal! Biji kurdistan!

Fadlı hıkmet
10.04.05

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.