Skip to main content

BAASÇI TÜRKMEN VE ARAPLAR PROVAKASYON PEŞİNDELER

Suudi Arabistanda yayinlanan El Vatan gazetesi yayinladi bir haberde, Enver El Hasi başkanliginda Suni Ubeydi Aşiretinden bir heyet Ali Sistani ile görüşmek için Necef`e gittigini belirtti. El Vatan gazetesinin belirtigine göre heyetin Ali Sistani ile görüşmelerinin amacinin Kerkuk şehri oldugunu yazdi.

Yine ayni gazetede Hizbi Adale Islami Türkmen genel başkani Enver Borkadir, Irak hükümeti, ABD ve Ingiltereyi, Türkmen ve Araplara karşi Kürdlerle gizli anlaşma yapmakla suçladi. Adi geçen şahsin yaptigi açiklamaya göre gizli anlaşmada Kerkûk`u önce Kürdleştirmek sonrada Kurdistan bölgesine baglamak oldugunu ifade etti.

Kerkuk Kardeşlik listesinin Kerkuk il Meclisi seçimlerinde elde ettikleri başaridan sonra, şövenist Araplar ile Türkmenler, Kerkuk`in Kurdistan bölgesine baglanmamasi için her türlü provakasyonlarin peşinde koşmaktadirlar.

Dün Kerkuk`te Sabah saat 10 siralarinda bir polis ekibi bir kez daha Kerkuk Rahîmawa körüsünde bulunan resmi Kurdistan bayraginin üzerini siyah boya ile boyayarak, boyalanan yere içinde Kerkuk kalesi bulunan bir tablo astilar.

Hewal Gazetesi
Çev: G.K

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.