Skip to main content

MAM CELAL: MEVKILERDEN ÖNCE HAKLARIMIZ ÖNEMLIDIR

Mam Celal, Dukan`da Komala Islami Li Kurdistan önderi şêx Mihemed Berzencî ve beraberindeki heyeti karşiladi. Komala Islamî Li Kurdistan önderi şêx Mihemed Berzencî Mam Celal`a YNK`nin olumlu tavirlarindan dolayi teşekürlerini sunarak, Federal Irak parlamentosunda Kürd halkinin haklarini savunmak Kürd bloku olarak birlikte hareket etmek için iyi bir zemin oldugunu ve birlikte çalişmak için hazir olduklarini söyledi.

Mam Celal`da Kurdistan ve Irak`ta son gelişmeler ve seçim sonuçlarina deginerek Kürdlerin Irak`taki rolünün ve etkinliklerinin arttigini söyleyerek; Mevki ve Makamlardan önce bizim kazanimlarimizin kabul ettirilmesi önemlidir ve biz bunun için çalişacagiz “ dedi.

Yeni Irak`ta hiç bir tarafin haklari gözardi edilemez, hic bir taraf böyle bir tavir icine giremez kazanim ve haklar icin taraflar arasinda anlaşma olmasi şarttir.

Kürd halkinin kazanimlarinin kabul ettirilmesinde, aramizdaki birligin güclendirilip kendi farkliliklarimizi koruyarak saglanilmasi cok önemli oldugunu belirten Mam Celal, Yeni Irak Anayasisinda Kürd halkinin hak ve kazanilarini koruyup geliştirmek icin diplomatik ve parlamento calismalarinin cok önemli oldugunu da sözlerine ekledi.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.