Skip to main content

MAM CELAL: BU YIL GÖREVIMIZ, KERKUK`IN NORMAL DURUMUNA DÖNMESINI SAGLAMAK

Mam Celal, özel karargahi Qelaçolan`da Awat şêx Cenab baskanliginda Germîyan heyetini karşiladi. Mam Celal, Germîyan halki ve Germîyan teşkilatinin her dönem oldugu gibi bu dönemde de gösterdigi başari ile gurur duyduklarini söyleyerek, seçimlerdeki başarilari içinde kutladi.

Mam Celal Heyetle yaptigi görüşmede Kurdistan ve Irak`in güncel siyasi gelişmelerine deginerek şunlari belirtti: “ Seçimlerde kazandigimiz büyük başarilardan sonra çok önemli bir aşamaya geldik. Haklarimizin kabul ettirip ve korunmasi için elde ettigimiz bu başarilarda akilli hareket etmemiz gerekir. Bizim bu süreçte haklarmizin kabul edilmesi yönün yararlanip gelecek te Kürdistan siyasi önderliginin Irak`in merkezi kararlarinda etki edip, hiç bir projenin Kürd halki olmadan gerçekleşmeyecegi taraflar tarafindan bilinsin“ dedi

Mam Celal konuşmasinda Kerkuk`ün önemine dikkat çekerek devamla: “ Kerkuk`ün üzerinde tartişma yapilamaz ve biz bu yil bütün gücümüzle 58. maddenin Irak daimi Anayasasinin içersinde yer almasini saglayip,bu yasayi uygulayarak, Kerkuk`in normal durumuna dönmesini saglamaktir“.

Mam Celal Germîyan komitesinden, Kerkuk`teki halklarin kardeşlik ve hoşgörü içersinde yaşamalari için çalişmalarini isteyerek,“ Kerkük`te Türkmen Asuri-Kildani ve Kerkuk yerli Arap halki arasinda barişçil ve uygar bur ilişki geliştirelim ki Kurdistani bir ruhla calişma ortami oluşsturulsun“ dedi.

Kaynak: Kurdistanî Nwe

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.