Degerli ustad ve guzel insan
OZAN BABO
kürtler ve kürdistan cografyasi dörde bölünmüs,
bu cografyayi ve insanlari özgürlestirmek icin herseyden önce cok saglam bir sitratejiye sahip olmamiz gerekir.
Büyuk
Bagimsiz birlesik demokratik bir kurdistan
yanilmasam her kürdün nihayi hedefi olmalidir.
her parcada yasayan biz kürtler kendi özgül kosullarimiza göre,özgürlügü ve hatta bagimsizligi yakalamak icin mütlaka ama mütlaka GERILLA SAVASINI vermeliyiz !
ozan Babo
ben gerilla savasi ortadoguda kurdler icin bitmediginin inancandayim
Türk arab ve fars sömurge gercekligine karsi savasmak kürt halkinin özgürlügü icin tek cikar yol ve secenek olmalidir diye dusunuyorum.
Baris ve demokrasiyle mücadele verdigimiz sömürge ülkenin sinirlari icinde özgürlügü ve bagimsizligi aramak ,
camura ates vermek gibi bos bir ugrastir !
Bu sorudan hareketle, kaçinilmaz olarak gerilla savasçisinin
toplumsal reformcu oldugu, halkin ezenlere karsi için için kaynayan protestosunun yankisini meydana getirmek için silahlari eline aldigi ve tüm silahsiz kardeslerini rezillik ve yoksulluk içinde tutan toplumsal rejimi degistirmek için dövüstügü sonucuna variriz.
Gerilla savsaçisi, belirli bir dönemin egemen kurumlarina saldirir, bunu, kosullarin izin verdigince büyük bir güçle, bu kurumlarin yapilarini yikmak için yapar.
GeriIla savasi taktigini, daha derinlemesine inceledigimizde, gerilla savasçisinin araziyi, varis ve geri çekilme yollarini, hizla manevra yapma olanaklarini, saklanilacak yerleri, ve tabii ki halkin destegini eksiksiz bilmesi gerektigini görecegiz. Bütün bunlar, gerilla savasçisinin eylemini kirsal alanlarda ve küçük bir nüfusun yasadigi meskün yerlerde, özellikle toprak mülkiyetinin toplumsal yapisini degistirmek amaciyla yapilan halkin hak isteme mücadelelerinin yeraldigi yerlerde yapacagini gösteriyor.
ozan Babo
Diger kelimelerle, gerilla savasçisi herseyden önce tarim devrimcisidir.
Büyük köylü kitlesinin istegini dile getirir:
toprak sahibi olmak, üretim araçlarinin, hayvanlarinin, yillar boyunca özledikleri herseyin, hayatlarini ve üzerinde ölecekleri topragi olusturan herseyin sahibi olmak ister
Mücadeleyi harekete geçiren ideolojik yapi ne olursa olsun, ekonomik temelini toprak mülkiyeti istegi olusturur.
Kürdler gunumuzde bu ulusal bilnci ve toprak mulkiyeti anlayisini, iyi kötu vermis oldugu ,elinde silahli mucadele veren kürd direniscilerinin araciligiyla kismende olsa becermis bulunmaktadir.
önemli olan kürd örgütlerinin ulusal duzeyde kürdler icin politika uretebilmeleridir.
saygilar
silvan FARQINI
Cevabin yukarida sevgili kardesim...