بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

NEWROZ`UN SÖMÜRGECILIGE YEDEKLENMESINE IZIN VERMEYELIM!

Önce Newroz`lar daglarda, sokaklarda, tarlalarda, alanlarda..vs yerlerde senger olarak görlüp, kölelige ve sömürüye karşi özgürlük, bagimsizlik ve direniş günü olarak kutlanirdi. Sonra Newroz`lar şehirlere indirilip "bariş ve kardeşlik" bayrami olarak kutlanmaya başlanildi.

Ve nihayetinde bu kez ya salonlarda yada sömürgecilerin postallari altinda yine kardeslik ve bariş bayrami kutlanilma süreci olarak kutlaniliyor. Bir an Kurdistan`in sömürge statüsü unutulursa KAWA`nin torunlarinin ülkesi Kurdistani bagimsizliga kavuşturdugundan , Newroz`lar bagimsizlik- Özgürlük ve direniş bayramindan kardeşlik ve bariş bayramina dogru evrildigini düğünür.

Newroz Serhildanlari Kurdistan`da, T.C`nin polisi-Askeri ile yanyana “Kardeşlik ve Bariş“ bayrami olarak kutlaniliyor. Newroz, Kurdistan ve Kûrd tarihinde ulusal boyutta kutlanan tek ulusal bayrami olma özelligini mi yitiriyor!

Kûrd halkinin ulusal özgürlük ve bagimsizlik bayrami olan Newroz Kurdistan`da ba?layarak Asya kitasi ve Dünya genelinde kutlanacak kadar enternasyonal bir bayram olmuştur. BM`ler de, Dünya irkçilikla mücadele günü olarakta kabul görüp, Newroz, Kürd ve Kurdistan dogumlu enternasyonalleşen bir gün olarak tarihteki yerini almiştir.

Dünya ve insanlik tarihine bir çok alanda katki sunan Kûrdlerin Barbarlarin boyundurugu altinda yaşamasi büyük bir çelişkidir. Çelişkinin ötesinde Bagimsizlik ve özgürlügün sembollu olan Newroz`un barbarlarin postallari altinda icazetli bir ?ekilde kutlanmasi kendisi ve kendi anlamina ters düşen bir olgudur.

Sömürgecilerin asimile edip anlamini degiştiremedigi Newroz, maalesef son dönemlerde Kemalist ve Sömürgecilerin hizmetine sokulup ici boşaltilmaktadir. Newroz Kürd ve Kurdistan`in serhildani olmaktan cikarilip anlam ve misyonu degistirilmeye calisilarak, Kûrdlerin Kemalizm- Sömürgecilige entegre edilmenin araci haline getiriliyor.

Newroz, Kardeşlik ve Bariş gibi degerli sözcüklerle maske taktirilip misyonu hiçle?tirilerek, Kûrd halkinin sömürgecilige karşi olan kin ve nefreti aşindiriliyor. Degerli Hoca Ismail Beşikçi`nin dedigi gibi bir gün önce Newrozu kutlayan bir gün sonra Andimiz ve Türk istiklal marşini gönül rahatligi ile okuyacak pozisyona getiriliyor.

Sanki Kurdistan halki sömürgecilik zincirini kirmiş, ülkesi sömürgeci devletin bütün kurum ve kuruluşlarindan arindirilmiş halde eşit ve özgür koşullarda direniş ve bagimsizlik sembollundan Bariş ve Kardeşlik sembolluna dogru evriliyor!

Sömürgeci devlet kurum ve kuruluşlarin bulunmadigi Güney Kurdistan`da Newroz Bayrami Bariş ve Kardeşlik bayrami olarak 13. kez ve 8 gün resmi tatil olarak kutlanacaktir.

Newroz, Kuzey Kurdistan bagimsiz ve özgür olduktan sonra Kardeşlik ve Bariş Bayrami olarak kutlanmaya evet ama bundan önce asla!

Newroz, Sömürgecilige ve kölelige karşi serhildan ve Berxwedandir.
Newroz, Sömürgeci devletin kurum ve kuruluşlarinin Kurdistan`dan defedilmesidir.
Newroz, Bagimsiz Birleşik Demokratik Kurdistan ve Sosyalizm`dir.

TU BI XÊR HATÎ, CEJNA SERHILDAN Û SERXWEBUNA KURDISTAN

NEWROZ`A GELÊ KÛRD U KURDISTANÎYAN PÎROZ BE

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.