[b]Bir cok onemli husus varki, iste dunya capinda Yahudi lobi ve orgutleri ( son bir iki farklilik cikti ama hala pozitif bir sonuc yok ) Turkiye'ye, Ermeni-Hristiyan jenosidi inkarinda cok stratejik bir destegi surduruyorlar.
Bu noktada Yahudilerin, dolayli-dolaysiz Kurd dusmanliginda bulunduklari soylenebilir; ancak yinede, ozellikle ABD kongresindeki temsilcilerin de, ABD tarafindan Turkiye cumhuriyetini koruma, kollama konsepti dahilinde bizzat ister Cumhuriyetci, isterse Demokrat olsun, Ermeni lobilerine verilen tum sozlerden son anda Baskan'in mudahalesiyle, aynen " Ermeni jenosidinin kabulu, ABD'nin milli cikarlarina aykiridir" tabiiriyle , reddedilmekte[/b]
İsrail'in Ermeni Soykırımı'nı tanımamasını kürt düşmanlığı olarak yorumlamanın hiçbir maddi dayanağı ve geçerli sebebi yok. Tanıyıp-tanımama tek başına türklere yakınlıkla açıklanacak bir olgu değildir. Ermenistan-İsrail zıtlaşmasını, diğer yandan dünya sathında ermeni lobisi-yahudi lobisi zıtlaşmasını ve bu zıtlaşmaya dayalı rekabeti dikkate alırsan tanımama olgusunun farklı nedenlere dayandığını yakalayabilme şansı doğar. Olayı kürt düşmanlığıyla açıklamak havada kalan bir faraziye.
Amerika'nın Ermeni Soykırımı'nı tanımaması ise İsrail'in tanımamasından farklı nedenleri esas almaktadır. İki devleti eşitlemenin ötesinde Amerika'nın Senato'da kabul gören tanıma kararını hükümetin ve başkanlığın karşı tavrıyla ertelemiş olmasını yahudi lobisinin faaliyetleriyle açıklamak veriden yoksun bir iddiadır. Amerika adına alınan kararları yahudi lobisinin aldığını varsaymak bu ülkedeki karar makenizmalarını tanımayan yada işine geldiği için böyle sunmaya çabalayan 70'li yılların sığ görüşlülüğünün devamıdır. Federal sisteme sahip Birleşik Devletler'in 46 eyaleti merkezi yönetimden bağımsız olarak Ermeni Soykırımını tanımışlardır ve bu eyaletlerde 24 Nisan günü Soykırımı anma günü olarak resmen kabul edilmiştir. Eyaletlerin birçoğunda soykırım anıtları vardır. Amerika Birleşik devletleri ile İsrail farklı devletlerdir ve senin anlayışına göre ABD'yi İsrail'in ve yahudi lobisinin uydusu olarak görmek son derece gerçeğe aykırıdır. Belki tersini iddia etmek için daha çok bulgu vardır. Ermeni soykırımını İsrail'in tanımamasını cesaretlendiren nedenlerden biri de Amerikan yönetiminin tanımıyor oluşudur.
[b]Bir zamanlar " Emperyalizme karsi ulusal kurtulus savasi ve yasasin Marksizm-leninizm" siarindan gidasini alan Kurd Ulusal-Sol siyasi hayati, su anda eski fraksiyonlar ya da periferilerindeki kadro-sempatizan cevrelerinin kafa karisikliklarinin refleksi olan " ozelestiri vermeden" bir ekstrem den ( Marksizm-Leninizm-sosyalizm-komunizm) digerine ( Kurd Milliyetciligi) sancisiz gecme basitliginde kendini buluyor[/b]
Sol tandanslı kürt partilerinin parti olarak çizgi değiştirmesi belki böyle bir özeleştiriyi gerekli kılabilirdi. Belki diyorum, çünki marksizm-leninizm ezilen ülke milliyetçliğini dışlamıyor, aksine demokrat bir nitelik atfederek kapı açıyor. Tek-tek bireyler içinse böyle bir zorunluluk konamaz. En marksistinden kürt partisi fiilen 25 sene önce bitti. Kürt partilerinin Kürdistan'daki faaliyetlerini bitirme tarihlerinden başlayarak bu partilere uygun görülen parti sıfatının siyasal tanımlaya göre yeniden sorgulanması hasıl olmuştur. Bir çoğu sadece bir vilayetin ilçeleriyle birlikte her birinde yönetim oluşturmaya yetmeyecek üye sayısına sahip bir kısım "partilerin" siyasi yaşamımızda boy göstermiş olması da sadece kürtlere özgüdür. Başka uluslarda toplamı 500 kişiyi geçmeyen grupçuklara parti sıfatı yakıştırılacak olsa tebessümle karşılanır. Aradan geçen 25 yıl insanların düşüncelerini yenilemeleri için yeterli bir zamandır. Bunun dışında başlangıcından beri marksist-leninist olmayan kürt siyasi aksiyonları ve üzerine inşa olunan partiler de varolmuştur.
Her yanlış görüş sonuçta diğer bir yanlışla buluşur. İddiada Öcalan karşıtı bir anlayış sergilenirken içerik olarak Öcalan'ın düşünceleriyle örtüşen değerlendirmeler sunulmuş. Türk solunun yarattığı kafa karşıklığı senin yazına da sinmiş. Hal böyleyken kürt siyasilerine göndermeler yapılması da işin cabası..
Güzel değerlendirmeler.