Ana içeriğe atla

KURDISTAN VE IRAK`LI LIDERLERIN GÖRÜŞME TURLARI

Dün Bagdat`ta Irak Devlet Baskani Sayin Celal Talabani, Federe Kurdistan Baskani Sayin Mesud Barzani ve Irak Islam Yüksek Devrim Konseyi Abdulaziz El Hekim ve Birlesik Irak Ittifaki ve Kurdistan Ittifaki heyetleri Abdulaziz El Hekim`in resmi karargahinda biraraya gelip Federal Irak Anayasasinin hazirlanma sürecinde ortaya cikan sorunlari cözmek icin görüsmelerde bulundular.

Toplantiya yakin kaynaklardan alinan bilgilere göre Anayasa taslaginda Federalizm ve Kürt dilinin resmi dil olmasi konularda ortaya cikan sorunlarin cözümü cogunluk tarafindan benimsenip kabul edilip, bu meselelerin cözülmesinde somut adim atildigi ifade ediliyor.

Kürt ve Irakli liderlerin yaptiklari toplantida Sayin Celal Talabani, Abdulaziz El Hakim ve Sayin Mesud Barzani ortak bir basin toplantisi düzenlediler.

Basina yapilan aciklamada Abdulaziz El Hekim“ Kurdistan ittifaki ile Birlesik Irak ittifaki arasinda önemli bir toplanti yapildi, toplntida anayasa taslaginda üzerinde anlasilamayan konular ele alindi, bu sorunlarin daha detayli bir sekilde ele alinmayi gerektiriyor, bazi sorunlarda olumlu netice almak icin görüsmeler devam edecek“ diyerek devamla “ Özellikle Federalizm, merkezi hükümet, Irakin kimligi ki 17 maddeden olusan bu meseleler toplantida görüsme konusuydu, Allah`a sükürler olsun, bu konularda önemli oranda anlasma saglanildi diger konularda da sonuc alma asamasina geldik“ seklinde toplantiya iliskin görüslerini dile getirdi.

Daha sonra Irak devlet baskani sayin Talabani “ Sayin El Hekimin aciklamarina ekleyecek fazla bir sey yok, sorunlarin cözümü konusunda iyimserim ve gece gündüz calisarak sorunlarin cözümü icin caba icersinde olacagiz, bunun icin bütün imkanlarimizi seferber edecegiz“ dedi.

Federe Kurdistan Baskani Sayin Barzani de “ Her iki degerli kardesiminde belirtigi gibi toplantida önemli sonuclar alindi, Allahin izniyle yarin ( 12. 8.05) kalan konularda da bir sonuca ulsacagiz“ seklinde sorunlarin cözümüne iliskin iyimserligini dile getirdi.

Diger taraftan Sayin Talabani ve Sayin Barzani Bagdat`ta bir dizi önemli görüsmelerde bulundular. Sayin Talabani ve Barzani, ABD Elcisi Zalmey Halilzad, Irak devlet baskan yardimcisi Gazi El Yawer, Irak Meclis Baskani Dr. Hacim El Heseni, Eski Irak Basbakani Iyad Allawi..vs ile görüsrek daha genis katilimli bir toplanti yapilmasi icin zemin yokladilar.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.