Ana içeriğe atla

KAÇIRILAN 4 YAŞINDAKI ÇOCUK AILESINE KAVUŞTU

Kurdistanî Nwe`nin yayinladigi haberlerden sonra kacirilan 4 yasindaki Felluca`li cocugun ailesi, 4 yasindaki Abdullaha kavustuklarinda Kurdistan hükümetine tesskür etti. Dün Kurdistanî Nwe gazetesi Kellar asayisinin düzenledigi cesitli operasyonlarda kücük cocuklari kaciran fidyeci bir ceteyi yakalmisti. Opersayon sirasinda Fidyecilerin Irak`in Felluca kentinden 2 aydir fidye icin kacirdiklari Abdullah adinda kücük bir rehineyi de kurtardilar.

4 yasindak kücük Abdullahi almak icin Felluca kentinden gelen Arap aile, Kellar Asayis görevlileri, Kurdistan Insan haklari derneginden yetkililerin esliginde 2 iki aylik iskence ve kabus dolu günlerine son verdiler.

Abdullahin annesi Ilham Hemed cocugunu gördügünde sevincinden gözyaslarini tutamayarak aglayip cocugunu bagrina basti. Bayan Ilham Kurdistani Nwe gazetesine duygularini sevincini kelimelerle ifade edemeyecegini 2 aydir hergün kücük abdullah icin agitlar yaktigini Ana olanlar kacirilan cocugunun ardindan nasil iskence ve gözyasi döküldügünü anlar dedi.

Bayan Ilhan Kurdistan hükümetine de tesekür ederek“ Biz Kurdistan hükümetinin varligindan haberdardik, ama simdi kendi gözlerimizle Kurdistan hükümetinin büyüklügünü ve Kurdistan bölgesindeki asayisinin nasil oldugunu gördük“ seklinde duygularini ifade etti.

Kellar asayisina da tesekürlerini sunarak sunlari söyledi“ Eger güvenlik gücleri olmasaydi, 2 aydan sonra cocugumuzu göremezdik ve brada bu sevinci yasayamazdik. Buradaki güvenlik gücleri sadece Kürtleri koruma gücleri olmayip ayni zamanda bizide koruyan ve güvenligimizi saglayan bir güctür kendilerine tesekür ederim“

Bagdat`a Bagli Mahmudiye Ilcesinden olan fidyeciler 4 yasindaki Abdullahi Feluca kentinden kacirdiktan sonra, Abdullain ailesi ile baglatinda kurup 10 dollar alip daha sonra fidye fiatini 40 bin dollara cikarmislardi. Fidyecilerin Fellucali teröristlerle iliskileri oldugu belirtiliyor

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.