Ana içeriğe atla

Mehabad Kusatma altinda, Mehabad Bütün Kurdistanlilardan Destek Bekliyor!

GORAN KOCGIRÎ

Mehabad halkinin baslatmis oldugu direnis sürüyor. Gecen cuma günü Mehabad halkinin, Mehabad sehrinin cesitli semtlerinde Sömürgeci Iran Islam Cumhuriyeti Aleyhine baslatmis olduklari eylemler, Kurdistan ulusal Marsi EY RAQÎP ile baslatmis oldugu protestolar devam ediyor.

Mihabad` ta baslayan direnisi ezmek icin Iran`in cesitli bölgelerinden getirilien askeri güclerin Mehabad sehrine yiginaklari sürüyor.

Mehabad sehrinden Güney Kurdistan Koy`a ulasan dogu Kurdistanli bir kisi Aso gazetesine verdini bilgide Mehabad sehrinde serhildanin sürdügünü belirtti.

Adi aciklanmayan Dogu Kurdistanlinin verdini bilgide sunlari belirtti “ Mehabad`ta halkin Iran Islam Cumhuriyetinin yaptigi zülm ve katliamlari protesto etmek icin baslattigi direnis sürüyor. Iran devletinin Mehabad`taki direnisi bastirmak ve Mehabad sehrinde katliamlara girismek icin Basta Tahran olmak üzere ülkenin diger sehrinde Mehabada yaptiklari askeri sevkiyatlar devam etmektedir” dedi ve konusmasina devamla:” Sömürgeci güclerin sehrin stratejik noktalarini kontrol altina almak icin cesitli girisimler bulunduklari gibi sehir disinda da stratejik yerlere askeri yiginak yapilmaktadir”

Adinin aciklanmasini istemeyen Dogu Kurdistanli” Kurdistan`nin diger sehrinde mehabad üzerindeki baskiyi azaltmak ve mehabad`la dayanisma scinde olup destek sunmak icin serhildan icin hazirliklar bu sehir halki tarafindan hazirliklar yapilmaktadir” dedi.

Ayni kisi Kurdistanî parti ve örgütlerin tutumunu elestirerek” Sadece halk savunma hazirliklari yapiyor, derli toplu bir program ve planlari yoktur. Kurdistanî partilerin bu konuda hic bir fonsiyonlari yoktur. Mehabad halki bu durumdan sikayetci olup niye Kurdistani parti ve örgütler üzerlerine düseni ferine getirmeyip halki savunup koruma ve halka öncülük etme calismalari yapmiyorlar” dedi.

Avrupa ve diger ülkelerde Iran büyükelciliklerinin önünde cesitli protesto eylemleri yapilmaktadir. Bütün Kurdistan`lilarin bu eylemlere güclü bir katilim saglanmasi ve yigit Mehabad halki ve Dogu Kurdistan`in diger sehirlerindeki eylemlere destek vermeleri istenildi.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.