Ana içeriğe atla

Dogu Kurdistan`da direnis Yayiliyor

Pukmedia`ya ulasan haberlere göre, Mehabad sehrine destek amacli eylemler Sino kentinde basladi. Bu sabah( 25. 7. 2005) erken saatler de Sino kentindeki bütün dükkan ve isyerleri Mehabad sehrine destek vermek icin kepenk indirme eylemini yapti. Sabah saatlerinde baslayan Kepenk indirme eylemleri sehir halkinin düzenledigi büyük bir gösteri ile desteklendi.

Kurdistan`nin dogusundaki Sîno kentinde baslayan halk serhildanina Sömürgeci Islami Iran Cumhuriyetinin isgal gücleri saldirida bulunuldu. Isgaci güclerin saldiri sonucu Kürt halki ile isgalci gücler arasinda catisma cikti. Elde edilen bilgilere göre catismalarda ölü ve yarali oldugu yönündedir.

Sîno`da halk serhildani ile baslayan direnisi bastirmak Sömürgeci Iran islam Cumhuriyeti Urmîye`de büyük bir güc getirip bu sehre yerlestirdi.

Baska bir kaynaktan alinan bilgiye göre, Serdest kentinde de halk Sömürgeci Iran Islam Cumhuriyetinin Mehabad`ta baslattigi katliam ve baskilari protesto etmek destek amacli Kepenk kapatma eylemini baslatti. Serdeste de huzursuzluk büyük safhadadir.

Bane, Sakiz, Bokan kentlerinde de destek amacli eylemler yapiliyor.

Avrupa` da Dogu Kurdistan parti ve örgütlerinin cagrisi ile 4 parcadan Kürtlerin katildigi Iran islam cumhuriyetinin, Dogu Kurdistan`da artan terör ve katlimlarini protesto etmek ve uluslararasi alanda kamuyou olusturmak icin eylemler yapiliyor.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.