Ana içeriğe atla

LOZAN ANTLAŞMASININ 82.Cl YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMA VE LANETLEME GÜNÜ: 24 TEMMUZ

LOZAN ANTLAŞMASININ 82.Cl YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMA VE LANETLEME GÜNÜ: 24 TEMMUZ

Ferhad Kaya

Türkler, 24 Temmuz günü lsviçre’nin Lozan şehrinde Lozan Antlaşmasının 82.ci yıl dönümü vesilesiyle, “Lozan Antlaşmasına dokundurtmayız” adı altında “zaferlerini” kutlayacaklar...

Kürdler ise yine Lozan şehrinde bu antlaşmanın neden olduğu yada uluslararası hukuk şemsiyesi görevini gördüğü Kürd soykırımını seslendirecekler ve bu antlaşmayı protesto edecekler..

iki farklı dünya, iki farklı kültür ve iki farklı tarih ve hafıza karşı karşıya gelecekler...

Birinci grup; bu antlaşmanın kendilerine sunduğu “Herrenrasse” millet olma imkanını ve uluslararası güvenceye sahip çıkacaklar ve “Lozan Antlaşmasını deldirmeyeceğiz” diye haykıracaklar...

ikinci grup; kendilerinin bu antlaşmanın kurbanları olduklarını, soykırımlara uğradıklarını ve bu antlaşmayla beraber yok sayıldıklarını haykıracaklar..

Yani kısacası Türk cellatları ve onların Kürd kurbanları 24 Temmuz günü Lozan’da karşı karşıya gelecekler.

Türkler, bu antlaşmaya varmak için Kürd halkını ve ö dönem ileri gelen bir çok Kürd çevresini kandırarak desteklerini aldılar.. Türklerin Lozan delegasyonunun başı lsmet ınönü bu görüşmeler esnasında kendisini “Türkler ve Kürdlerin” temsilcisi olarak lanse ediyordu... O, kendi delegasyonuna bazı Kürd milletvekillerini almış ve böylelikle bazı çevrelerin gözlerini boyamaya çalışmıştı. Mustafa Kemal’ın istemi üzerine Kürdistan’da bir çok çevre Lozan’a “Türklerle birlikte kalmayı”, Türk delegasyonuna bir çok dayanışma mektupları göndermiş ve Hasan Hayri gibi Kürdistan milletvekilleri Kürd ulusal giysileriyle( aynı olay neden gösterilerek idam edildi) TBMM’ye gitmişti...

Türk ırkçıları, Kürdlerin kendi devletlerini kurmaları için uygun olan o dönemin koşullarını boşa çıkarmak için bir yandan “Ermeni tehditini” ön plana çıkarırken, diğer yandan “ortak vatan” ve “ortak din” safsatalarını propaganda ediyordu..

Türkler, o dönem yalan, sahtekarlık ve riyakarlıkla süsledikleri söylemleri ve iki sistem arasındaki nüfuz alanlarını kapma girişimi neticesinde Lozan Antlaşmasında başarılı oldular..

1923- 2005 yılları arasında tam 82 yıl boyunca, Türkler Kürdistan’da her türlü kıyımı ve insanlığa karşı suçları işlediler..

24 Temmuz günü Türk katileri yine işledikleri ve işleyecekleri suçlardan ısrar edecekler..

Kürdler’de bu katil sürülerinin gövde gösterisine izin vermemeli ve kendi güçlerini ortaya koymalılar..

17.07.05

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.