Ana içeriğe atla

Kurdistan Ittifaki: Irak Arap Dünyasina Ait Degildir

Kurdistan Ittifaki listesi üyesi Kamuran Xeyri Seid ?ark-ül Ewsat gazetesine verdigi bir demecte, Irak Daimi anayasinda bir madde konulup Irak`in Arap dünyasinin bir parcasi olarak belirtilmek istenildigi, Kürt temsilciller buna karsi ciktiklarini ve karsi cikip bunun kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kürt milletvekili Kamuran konusmasina devamla, « Irak`taki Araplar ; Arap ulusunun bir parcasi, Kürtler`de Kürt ulusunun bir parcasidirlar . Irak sadece Arap ulusundan teskil edilmis degildir. Irak`ta Arap, Kürt, Türkmen, Asuri-Kildanilerde yasamaktadir” seklinde Kürt tarafinin düsüncelerini dile getirdi.

Kamuran Xeyri Seed Biz Kürt tarafi olarak Irakli Araplarin kendilerini, Arap ulusunun bir parcasi olarak görmelerine karsi olmadiklarini ama bunu tüm Irak icin Kabul edemiyeceklerini söyledi.

Kürt milletvekili konusmasinin baska bir bölümünde de, Irak anayasasini hazirlayan komitenin icersinde bazilarinin Federalizme karsi olmalarinada” Kürtler gönüllü olarak Federalizmi tercih etmislerdir, zoraki bir federalizmi degil seklinde yanitladi.

Peyamnar
Cev: Goran Kocgirî

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.