Ana içeriğe atla

Peyama Kurd, Heme ve Burkay

Son 3 haftadan beri Peyama Kurd, Heme Said Hesen’in „Kitêbekey Serokî Herêm“ adli yazi serisini yayinliyor..

Ben Güney Kürdistan halkimizin ve siyasal yapilanmalarinin yasadiklari problemleri ve karsi karsiya kaldiklari sorunlari düsündügüm zaman, bu yazi serisinin hangi mantiga hizmet edebilecegine hic bir akil erdiremedim...

Heme Said Hesen aylardan beri tüm imkanlarini kullanarak internet sayfalarinda YNK, Komala ve Celal Talabani’ye karsi bir düsmanlik kampanyasini yürütüyor..

Gecmiste Heme hem KDP ve Barzanilere ve hemde YNK ve Talabani’ye elestiriden uzak hakaret ve asagilama derecesinde saldiriyordu.. Son dönemlerde ise Heme sadece YNK’yi hedef tahtasina koymus ve saldiriyor.

Heme Said Peyama Kurd sayfalarinda Kek Mesud’un kitabinin arkasina gizlenerek, YNK’ye ve kadrolarina karsi düsmanca yazilar yaziyor.

Gecmiste Kürdistan Ulusal Kurtulus Hareketinin saflarinda yasanan sorunlari ve yanlisliklari yeniden gündemlestirerek, eski yaralari kasiyarak ve taraflari yeniden tahrik,saldiri ve savunma pozisyonuna itmek kimin isine gelir? Hangi mantiga hizmet ediyor?

Güney Kürdleri var olan o eski yaralari sarmaya calisirken; Kürdlerin ulusal haklarini elde etmek ve garanti altina almak icin Kürd birliginin önünü acmaya calisirken ve bu konuda pratik adimlar atarken, birileri yeniden eski yaralari kashiyor ve Peyama Kurd ise ona canak aciyor..

Yine ben Peyama Kurd’in son sayisinda „Kemal Burkay li cemserê pîvana welatparêziyê danî“ adli imzasiz bir yorum okudum..

Yazi imsasiz oldugundan Peyama Kurd yönetimince kaleme alinmistir demektir.. Söz konusu yorumda Kemal Burkay’in kaleme aldigi makaleye iliskin cok ciddi ve benim de destekleyebilecegim kabul edilemez derecede egosantrik, herkesi kücümsiyen, soguk savas döneminde kalan „ben her zamam hakliyim“ mantigina dayanan perspektife elistiriler var... Ama, buna ragmen yine kendi kendime baska sorulari sormamazlik edemedim..

Peyama Kurd ciktigi andan beri, bagimsiz ve tüm Kürd cevrelerine acik olacagini söylemisti.

Ama son sayilarinda anti YNK yazi serisi ve son sayidaki Burkay’a iliskin „him diz, him topiz“a varan elestiriler, Peyama Kurd’a hic bir sey kazandirmaz....Peyama Kurd böyle imzasiz yazilarla hakli yada haksiz baskalarina yüklenirse, bir ideolojinin temsilcisi yada sevgili Ahmed’in degimiyle „radikal liberal“ bir „Pravda“nin rollüne kavusabilir.

Sevgili Ahmed Zeki Peyama Kurd’ün basina gectiginden dolayi, kendisini tebrik eder ve basarilar dilerim...
26.06.05
[email protected]

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.