Ana içeriğe atla

KDP-I; SILAHLI MÜCADELEYI BIRAKMADIK

Bir dönemdir Kurdistan Demokrat Parti ( KDP-I) saflarinda süregelen bölünme sorunu, yapilan son toplantida, bölünmeye neden olan sorun giderildi. KDP-I Hewlêr Büro sorumlusu sayin Kemal Kerimi, KDP-I icersinde basgösteren soruna iliskin Peyamnêr`e yaptigi aciklamada: “Her Demokratik partide sorun ve görüs farkliliklarin olmasi dogaldir. Kurdistan Demokrat partisi de kendi sorunlarini cözecek iradeye sahiptir ve yapilan son toplantiya ( plenyum) katilan pati üye ve önderligi sorunlara birlik ruhu icersinde yaklasip sorunu cözmüstür“ dedi.

Her nekadar KDP-I yetkililerinin, parti icersinde ne gibi sorunlar oldugu konusunda resmi aciklama yapmasada Peyamnêr`in edindigi bilgilere göre, Mustafa Hicri ve ekibi 13. Kongrede Genel sekreter Abdullah Hasanzade ve ekibine karsi cogunlugu saglayarak Mustafa Hicri`nin genel sekreter secilmesi ve Mustafa Hicri ekibinin Partinin cesitli üst kademelere getirilmesi Abdullah Hasanzade kanadi tarafinda rahatsizliga neden olmustu. Abdullah Hasanzade kanadi, Genelsekreter Mustafa Hicri ekibinin partinin üst yönetimini ele gecirme girisimini durdurmamasi durumunda partiden ayrilmakla tehdit etmislerdi.

Yeni Genel Sekreter Mustafa Hicri ve Eski Genelsekreter Abdullah Hasanzade ekibi arasindaki en önemli görüs ayriliklarindan birisi de Dogu Kurdistan`da silahli mücadelye bakis acisidir. 90`li yillarin ortalarinde Koy`de bulunan KDP-I genel merkezini ziyaret ettigimizde Dönemin Genel sekreteri Abdullah Hasanzade ve Sekreter yardimcisi Mustafa Hicri arasindaki silahli mücadeleye bakis acisidaki farkliliklar net bir sekilde görülüyordu.
Eski genel sekreter Abdullah Hasanzade Silahli mücadeleye karsi görüs belirtip Demokratik mücadeleye yöntemlerini benimserken, Mustafa Hicri Sömürgeci Iran Islam Cumhuriyetine Silahli mücadele yönteminin gözardi edilemiyecegini dile getiriyordu .

Silahli Mücadelye iliskin olarak KDP-I Hewlêr büro sorumlusu Kemal Kerimi “ Bizler Iran Islam Cumhuriyetine karsi silahli mücadeleyi birakmis degiliz, Güney Kurdistan`in icinde bulundugu özel durumdan dolayi gecici olarak silahli mücedeleyi durdurduk, gerekli gördügümüz zaman silahli mücadeleyi tekrar baslatacagiz“ seklinde KDP-I`nin görüslerini acikladi.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.