Ana içeriğe atla

Hewlêr ve Helepce Olaylarinda Iran Parmagi mi?

El Enser-Sunne`nin bir üyesi, ayni zaman`da Ensar-Islami`nin yüksek komitesinin üyesi olan bir kisi Hawlati gazetesine yaptigi aciklamada Hewlêr ve Halepce ( ?ahrî-zor ) asayis genel sorumlusuna karsi yapilan suikastin sorumlulugunu örgüt adina üstlendi.

Kendini Melle Ebbas olarak tanitan El Ensar-Sunne sorumlusu Telefonla Aso gazetesine yaptigi aciklamada; YNK ve KDP`ye karsi yapilan bütün eylemlerin kendilerinin yaptiklarini ve bunlara karsi eylemlerini artiracaklarini da söyledi.

Melle Ebbas kendi gecmisine iliskin olarak yaptigi aciklamada, Kendisinin daha önce Bizutneweyi Islami üyesi oldugunu, Ensar-Islami döneminde de Hawraman Selehadin Komitesinde yer aldigini America güclerinin Hawraman`daki karargahlarina yaptiklari saldiridan sonra Irak tarafina gectiklerini ifade etti.

Melle Ebbas, Felucada Bedr kitasinin sorumluguna geldigini, simdi de Ensar-Sunne ve Ensar Islami örgütleri üyesi oldugunu söyledi.

?ehrî-zor Asayis sorumlusu Enver Haci Osman Halepce`de kensine karsi canli bir bombanin yaptigi intihar saldirisinda öldürülmüstü. Enver Haci Osman bundan 7 ay önce Post Globe hgazetesine verdini bir demecte, teröristlerin yaptiklari eylemden sonra Iran`a döndükleri burada hrtürlü ihtiyaclarini temin ederek yanlarina dolar alip eylem icin tekrar Irak`a döndükleri seklinde demec vermisti.

Post-Globe gazetesine demec verdigi dönemdeYNK`de sorumlu olan Enver Haci Osman yaptigi aciklamada” Iran Kendi sinirlarini kontrol edecek güce sahip olmasina ragmen, Terörist gruplarin sinirdan gecmelerine engel olmadigi gibi. Dogu Kurdistan sehirlerine yakin yerlerde egitim yapmalarina da gözyummaktadir” dedi.

Enver Haci Osman konusmasina devamla” Elimize ulasan bilgilere göre Meriwan sehrinde 60 mülteci olarak kalmaktadir.Urmiye`de Araplarinda scinde bulundugu 300 kisilik bir kamp bulundugu, Sine sehrine yakin Dolla Nu`da da egitim kampin bulunmakatdir”

Helepce`de Enver Haci Osman`a karsi yapilan suikasten sonra Hawraman bölgesine bir cok eski Ensar örgütü üyesi gözaltina alindi.

20. 6. 2005 tarihinde Hewler`de Trafik polisi egitim merkezine yapilan saldirida 13 kisi ölmüs 100`e yakin kiside yaralanmisti. Polislere karsi yapilan saldiriyi El Ensar- Sunne örgütünün yaptigi ve olay kullanilan intihat eylemcisi olarak yer alan kisinin Kürt oldugu tahmin ediliyor.

Hewlêr Güvenlik güclerinden bir yetkilinin yaptigi aciklamada, gectigimiz pazartesi Hewlêr`rin Xebat semtinde Eylem hazirliginda olan bir kisinin bomba yüklü bir Otomobille yakalandigini acikladi. Yakalanan kisinin adi Loqman ve Ensar-Islam adli terörist örgütünün üyesi oldugu belirlenmisti.

Hawlati
Cev: Goran Kocgirí

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.