Ana içeriğe atla

YNK ve KDP`NIN BIRLESIK HÜKÜMET KURMA CALISMALARI

KDP ve YNK arasinda Kurdistan Bölge baskanligi yasasi ile ilgili sorunlarin Federal Irak Devlet Baskani Mam Celal`in, Kurdistan Bölge Baskan adayi Sayin Mesud Barzani`yi ziyaret etmesinden sonra olumlu gelismeler saglanildi. Iki tarafin yetkilileri tarafindan yapilan aciklamalar, sorunlarin masaya yatirildigi, yapilan görüsmelerde sorunlarin cözümü konusunda mutabik kalindigini ve Kurdistan Bölge Parlamentosunun 4. Haziran 2005 tarihinde acilacagini duyurmuslardi.

4. Haziran günü Kurdistan Bölge Parlamentosu en yasli üye baskanliginda toplanip Kurdistan parlamento baskanini sececek. KDP ve YNK arasinda yapilan anlasma geregi Kurdistan bölge baskanligina YNK`den Adnan Müfti`nin Kurdistan Parlamento Baskani olmasi bekleniliyor. Daha sonra KDP genel Baskani Sayin Mesud Barzani, Federal Irak Devlet Baskani Sayin Mam Celal Tarafindan Kurdistan Bölge Baskanligina aday gösterilecek, Kurdistan Bölge Baskaninin seciminden sonra Sayin Nécirvan Barzani Kurdistan Bölge hükümeti Basbakani olarak hükümeti kurmakla görevlendirilecek.

YNK ve KDP arasindaki sorunlara bir cözümün bulunmasindan sonra bugün iki tarafin politbüro üyeleri arasinda Iki idarenin birlestirilip, Birlesik bir Kurdistan hükümeti kurmak bir araya gelip görüsmelere basladi. Kurdistani Nwe gazetesinin yazdigi habere göre Kosret Resul Ali Baslanligindaki Ömer Fettah, Adnan Müftü ve lmad Ahmet’ten olusan YNK heyeti bügün Selhedinde KDP heyeti ile Kürdistan Bölge Hükümeti ve Bakanliklarin dagilimini ele alacaklar

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.