Ana içeriğe atla

PDK, YNK`nin Projesine Cevap Verdi

YNK politbürosunun 21.5. 2005 tarihinde Kurdistan bölge baskanligina iliskin sundugu projeye dün, PDK sayin Dr. Mahmud Osman ve Fexrí Kerim araciligi ile cevabini iletti. Kurdistani Nwe Dr. Mahmud Osmanla telefonla yaptigi görüsmede, YNK`nin PDK`nin cevabi üzerinde toplanti yaptigini bundan dolayi PDK`nin görüslerinin icerigi ile ilgi aciklama yapamayacagini belirti.

YNK`dan adi belirtilmeyen bir yetkilinin yaptigi aciklamada, Umud ediyoruz ki PDK önerilerimize olumlu cevap verir. Secimlere kadar Kurdistan`daki pozisyon korunur, eger Bagdat`ta Devlet Baskanligi yada Basbakanlik Kürdlere verilmeyip bir degisiklik söz konusu olursa Kurdistan ittifaki hükümetten cekilir ve YNK il PDK`nin üzerinde anlasacagi yeni antlasmaya göre hareket edilir dedi. Ayni yetkili YNK olarak Sayin Mesud Barzani`nin Kurdistan Bölge Baskani olmasinda israrli olduklarini da sözlerine ekledi.

YNK Bagdat`ta Irak Devlet Baskanligi yada Irak Basbakanligi Kürdlere verilmemesi durumunda Kurdistan`daki durumda bir degisikligin olmasi Kurdistan Bölge Basbakanligin YNK`ye Kurdistan Parlamento Baskanligininda PDK`ye verilmesini istiyor.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.