Ana içeriğe atla

Dr. Fuad Masum: Caferi Hükümeti, Yemini Tekrarlamak Zorunda

Federal Iral ulusal meclisinde yapilan yemin töreninden sonra Federal Irak Devlet Bakani Sayin Celal Talabani, Dr. Ibrahim Caferiye bir mektup göndererek, Yemin metninde yapilan degisikliklere iliskin aciklama yapmasini istedi.

YNK politbüro üyesi ve Federal Irak ulusal meclis üyesi, Kurdistan ittifaki milletvekili Dr. Fuad Masum ayni ama Caferiye bir mektup göndererek, Yemin metninde yapilan degisiklik ve “Federal Irak“ kelimesinin cikarilmasinin nedenleri üzerine aciklama yapmasini ve metinde degisiklik yapanlarin aciga cikarilip cezalandirilmasini istedi.

Kurdistan listesi adina aciklama yapan Dr. Fuad Masum: “Bazi hukukcular tarafindan yeminin gemerli olmasi icin tekrarlanmasi gerektigi dile getiriliyor. Bizde bu konuda kesinlikle israrliyiz yemin tekrarlanmalidir cünkü yemin gecerli degildir“.dedi

PDK politbüro sekreteri Fazil Mirani`de Kurdistan Tv`ye yaptigi aciklamada, Kürd halkinin bu konudaki rahatsizligini dile getirerek, yemin metnin degistirilmesinin Demokrasi ve Federalizmden geri adim atmak olarak degerlendirerek, Yeminin tekrarlanmasi gerektigini söyledi.

Dr. Ibrahim Caferinin yeni kabinesinden Kürd bakanlar dahil olmak üzere eksik metin üzerine yemin ettiler. Dr. Berhem Salih ise “Federal Irak“ kelimelerinin cikarildigi yemin metnini okumayi red ederek, Federal Irak sözlerinin bulundugu eski yemin metnini yazarak bu metin üzerine yemin etti, Abdulvahab Abdulkerim`de Dr. Berhem Salihin yazdigi metine bagli olarak yemin etti.

Kurdistani Nwe`den Cev: Goran Kocgiri

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.