Ana içeriğe atla

GÖREVDEN KACMANIN SIGINAGI IMZA KAMPANYALARI!

Gündeme iliskin bir yazi yazayim dedim. Biz Kuzeylilerin gündemi nedir diye Kürt sitelerine bir göz gezdirdim. Hangi siteye baktimsa bir imza kampanyasiyla karsilastim. Gündemsiz oldugumuzu bir kez daha ifade etmek zorundayim. Bu, biz Kuzylileri üzsede realitemiz oldugu bir gercek.

Gercekten biz Kuzeyliler neyi tartisiyoruz? Stratejimiz ne, günün taktigi ne? Bir bilenimiz var mi? Ben bilmiyorum. Bilen var mi, onu da bilmiyorum.

Bildigim bir sey varsa, bir akintiya kapilip gittigimizdir. Kapildigimiz akinti bizi hangi okyanusa götürüyor veya hangi kayaya carpacak diye düsündügümde iliklerime kadar kasildigimi hissediyorum. Ya siz ne hissediyorsunuz? Benim hissetiklerimi hissetiklerinizi söylesem yaniliyor muyum?

Niye gündemi yakalayamiyoruz? Niye bunu sorgulamiyoruz? Günün görevi bu iken, peki biz ne yapiyoruz? Isi boguntuya getirip görevlerimizden kaciyoruz. Bir derdimize care olmayan imza kampanyalari ile kendimizi kandirmaya calisiyoruz.

Sorma geregi duyuyorum. Aklimda kaldigi kadariyla 7-8 imza kampanyasi acildi. Neye cevap oldu? Hangi sorunumuzu cözmek icin önümüzü acici bir islev gördü?

Kürt millet düsmanlari Hewler´de bir katliam gerceklestirdi. Kimi Kürt aydin ve cevreleri, yine careyi imza kampanyasi acmakta buldu.

„Hewler’deki Gerici-Fa?ist Kitlesel Katliama Karşı İmza Kampanyası“ baslattilar. Kimi de gözü kapali desteklerini sunduklarini bildirdiler.

Bu, bana daha evel bu tür imza kampanyalarini hatirlatti. Niye yapilir, hedefi, yaptirimi nedir düsünülmeden önüne gelen isi imza kampanyasina boguyor.

Bu, Kuzey Kürt örgüt ve aydinlarin caresizligini ortaya koyuyor. Birazda bu imzaci cevrelerin daha evel ki imza kampanyalarinda oldugu gibi bazi cevrelere, son imza kampanyasindan da Güney Kürt önderligine yaranma amacina yönelik olduguna isaret ediyor. Bu sevdadan vazgecmek gerekir.

Bu isler imza kampanyalariyla gecistirilecek seyler degildir. Kürt milletine karsi uygulanan kabullenilemez katliamlara karsi olmanin yol ve yöntemi bilinir. Bunu birilerine hatirlatmanin anlami yok. Varsa böyle bir düsünce ve yaptirim gücün kursun ortaya dosta, düsmanda görür. Bu degilde birbirimizden imza alip vermek bizi sorumluluklarimizdan kurtarmaz.

Son Hewler katliami hem Güney Kürt önerliginin, hemde diger parcalar önderliginin kendini yeniden gözden gecirmesi icin bir uyari olarak görmek gerekir. Verilen bu mesaji dogru okumak gerekir. Verilen mesajin dogru okunmasi demek, Kürt önderligin görev bilinciyle hareket etmesi, millet olmanin politikasini yapmasi demektir.

Fakat görülen odur ki, Güney Kürt önderligi henüz bundan cok uzaktir. Güney´de yasananlar trajedidir. Kendi evini düzene koymayan KDP ve YNK sömürgecinin evini düzene koymakla meskuller. Dahasi millet olmanin politikasini yapmamak icin birbirlerine karsi ayak oyunlari yapmaktan vazgecmiyorlar.

Kuzey Kürt önderligi ve aydinlari ise caresizleri oynuyor. Örgüt ve aydin olmanin ötesinde kendine is alanlari buluyor. Cok sey yaptigina baskalarini inandirmaya calisiyor. Baskalarini bilemem, ama kendilerini bile buna inandirdiklarini sanmiyorum.

Yasanan derin bir uyku halidir. Artik uykudan uyanmanin zamanidir. Üstümüzdeki ölü topragi atmanin zamanidir.

Bunun careside örgütlenmek ve düsmana karsi iradilesmektir. Düsmanin anladigi dilden konusmaktir. Bu isin baska yol ve yöntemi yoktur.

07 Mayis 2005

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.